Dün akşam TRT 1 ekranlarına gelen Umudunu Kaybetme filminin hikayesini yazan kişi olan Chris Gardner çok aratılmaya başlandı. Zorlu bir hayat yolculuğu olan Chirs Gardner kimdir? Nasıl zengin oldu? İşte haberimizin detayları...

Chris Gardner kimdir?

Chris Gardner iş adamı aynı zamanda motivasyon konuşmacısıdır. Gardner, 1954’te Wisconsin’de doğdu ve annesi Bettye Jean’in ikinci ve tek oğlu oldu. Ablası Ophelia başka bir babadan, kız kardeşleri Sharon ve Kimberly ise annesinin Freddie Triplett ile evliliğinden doğdu. Gardner, amcası Henry’nin Donanma’daki serüvenlerine hayrandı ve okulu bitirince askere katıldı.

Chris Gardner Serveti Ne Kadar Chris Gardner Nasıl Zengin Oldu (3)

Kuzey Carolina’da dört yıl görev yaptıktan sonra, San Francisco’da ünlü bir kalp cerrahı olan Dr. Robert Ellis’in yanında çalışmaya başladı. Gardner, Ellis’in laboratuvarını yönetti ve onunla birlikte birçok bilimsel makale yazdı. 1980’lerde, küçük bir oğluyla birlikte yaşarken, evsiz kaldı ve borsada çalışmaya başladı. 1987’de kendi şirketi Gardner Rich  Co’yu kurdu ve 2006’da hisselerini satarak bir otobiyografi yayınladı. Bu kitap, The Pursuit of Happyness adlı bir filme ilham verdi ve Gardner’ı Will Smith canlandırdı.

Chris Gardner Serveti Ne Kadar Chris Gardner Nasıl Zengin Oldu (2)

Gardner, 1987 yılında Chicago, Illinois’de kurumsal bir aracılık şirketi olan Gardner Rich & Co’yu kurdu. Şirket, borç, özsermaye ve türev ürün işlemleri, kamu emeklilik planları ve sendikalar gibi bazı büyük kuruluşlar için hizmet veriyordu. Şirketin başlangıç ​​sermayesi 10.000 dolardı ve tek bir mobilyası vardı: hem yemek masası hem de çalışma masası olarak kullanılan bir ahşap masa. Şirketin adındaki “Rich”, Gardner’ın hiç tanımadığı ama “dünyanın en iyi vadeli işlem tüccarlarından biri” olarak gördüğü Marc Rich adlı bir emtia tüccarına saygı göstermek için seçildi.

Chris Gardner Serveti Ne Kadar Chris Gardner Nasıl Zengin Oldu (4)

Agnostisizm'i çürüten Ahmet Kavlak kimdir? Aslen nereli? Agnostisizm'i çürüten Ahmet Kavlak kimdir? Aslen nereli?

Gardner, çok hayırsever bir kişiydi ve Cara Programı ve San Francisco’daki Glide Memorial Birleşik Metodist Kilisesi gibi birçok hayır kurumuna destek veriyordu. Ayrıca, kendisi ve oğlu için barınak bulmalarına yardımcı olan San Francisco’da, evsiz kaldığı yerde düşük gelirli konutlar ve iş olanakları sağlayan 50 milyon dolarlık bir projeye katkıda bulundu. Gardner, para dışında da kıyafet ve ayakkabı bağışlıyordu. Chicago’daki evsizler ve dezavantajlı topluluklar için iş bulma, kariyer danışmanlığı ve kapsamlı iş eğitimi sunan bir program geliştirmişti.

 Chris Gardner nasıl zengin oldu?

San Francisco’da medikal cihazlar satarken bir otoparkta kırmızı bir Ferrari gören Chris Gardner, sahibi Bob Bridges’tan borsa hakkında bilgi aldı. Bridges, Gardner’ı bir şirkette staj yapmaya yönlendirdi. Ancak Gardner, park cezaları nedeniyle hapse girdi ve maddi sıkıntılar yaşadı. Küçük oğlu Christopher Gardner ile birlikte sokaklarda kalmak zorunda kaldı.

Chris Gardner Serveti Ne Kadar Chris Gardner Nasıl Zengin Oldu

Gardner, bütün bu zorluklara rağmen vazgeçmedi ve tam zamanlı bir iş buldu. Baba-oğul, bir ev kiralayacak kadar para kazandılar. Gardner, kendi yatırım danışmanlık şirketini kurdu ve 1987 yılında “The Pursuit of Happyness” (Umudunu Kaybetme) adlı kitabını yazdı. Bu kitap, aynı isimle filme alındı. Gardner, şimdi dünyayı dolaşıyor ve hikayesini paylaşıyor. Evsizlere yardım ediyor, kadına şiddete karşı mücadele ediyor.

Chris Gardner serveti ne kadar? 

Chris Gardner'in servetinin 60 milyon dolar olduğu biliniyor.

Kaynak: Haber- Hatice Zeybek