Türk halk müziğinin genç ve parlak isimlerinden biri olan Çimen Yalçın sıkça araştırılan isimler arasında yer alıyor. Bugün halk Tv ekranlarına konuk olan Çimen Yalçın hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Detaylar haberimizin içeriğinde. 

Çimen Yalçın kimdir?

Sesi ve güzelliği ile adından sıkça söz ettiren Çimen Yaalçın'ın kim olduğu merak ediliyor. Çimen Yalçın Türk Halk Müziğinin sevilen isimler arasında yer alıyor. Yalçın 1987 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Şuan 37 yaşında olan Yalçın, küçük yaşlardan itibaren Türk halk müziğine ilgi duyan isimler arasındadır.

6 yaşında sahne alan Yalçın, Türk halk müziğinde kendini küçüklükten beri geliştirmiştir. Yalçın'ın müzikal serüveni, 11 yaşında abisinden aldığı bağlama ile başlamıştır.  Bu  hediye, müzik yeteneğini keşfetmesini sağlamıştır.  14 yaşında Türk Halk Müziği Gençlik Korosu'na katılmasıyla başarısının ilk adımlarını atmıştır.

Cimen Yalcin2

TRT ve TRT İzmir Radyosu'nda seslendirdiği türkülerle geniş kitlelere ulaşarak müzikal kimliğini pekiştirdiği bilinmektedir.  Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Bölümü'nden mezun olmuştur. Çimen Yalçın'ın The Mix City projesi, müzik kariyerinde dönüm noktası olmuştur. Bu projede yer almasıyla birlikte, uluslararası alanda da tanınırlığı artmış ve Europe Music Awards gibi prestijli ödüller kazandığı bilinmektedir. 

2004 yılından beri müzik kariyerine odaklanan Yalçın, Türk halk müziğinde önemli yere sahip isimlerden biri olmuştur. 2013 yılından itibaren ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu'nda ses sanatçısı olarak görev yapmaktadır. 

Polatların davasında tahliye kararı Polatların davasında tahliye kararı

Maxresdefault-3

Yalçın, son zamanlarda sinema ve dizi projelerinde sıkça yer alarak geniş kitlelere ulaşmayı başarmış isimler arasındadır.  Özellikle "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde seslendirdiği türküler ile büyük bir çıkış yakalamıştır. Dizide yer alan "O Vay Ben Ağlarum" türküsünde "Aman Ali" nakaratını "Aman Zeyno" olarak yorumlaması ve Ece Hakim ile canlandırdıkları Zeynep karakteri ile uyumlu düeti izleyiciler tarafından büyük beğeni toplamıştır.

Çimen Yalçın alevi mi?

Türk halk müziğinin önemli isimlerinden biri olan Çimen Yalçın'ın alevi olup olamdığı merak ediliyor. Yalçın'ın dini inaçlrı hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.

Çimen Yalçın aslen nereli?

Başarılı isimlerden biri olan Çimen Yalçın'ın aslen nereli olduğuda sıkça araştırılan sorular arasında yer alıyor. Çimen Yalçın doğma büyüme Bitlis'in Tatvan ilçesinden olduğu bilinmektedir. 

Çimen Yalçın evli mi?

Çimen Yalçın'ın evli olup olmadığı merak ediliyor. Yalçın Şeniz Çiçekçioğlu ile evlidir. Eşi de kendisi gibi bir müzikle uğraşmaktadır. Çiçekçioğlu, müzik öğretmeni olarak kariyerine devam etmektedir.

Çimen Yalçın'ın distografisi

  • Bu Toprağın Ezgileri
  • Şifa İstemem
  • Bilbilo
  • Bafille Gulo
  • Taşa Verdim Yanımı
  • Oğul
  • Ne Ağlarsın
  • Mapusun İçinde
  • Uyan Zeynebim Uyan
  • O Vay Beni Ağlarum
Editör: Ayşe Ayverdi