Almanya 1. futbol ligi Bundesliga'da Stutgart forması ile başarılı bir dönem geçiren Deniz Undav'ın milli takım seçimi çok fazla merak ediliyor. Oyuncunun Türkiye mi yoksa Almanya milli takımını mı seçeceği en çok sorulan soruların başında geliyor.

İşte Deniz Undav hakkında tüm soruların detaylı cevapları sizlerle...

Deniz Undav kimdir?

Deniz Undav kariyerine Stutgart'ta devam eden bir forvet oyuncusu olarak karşımıza çıkıyor. Sezon başında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton Hove Albion'dan 10 milyon euro karşılığında transfer edilen oyuncu ligde çok başarılı bir performansa imza atıyor.

İlk önemli transferini 2020 yılında Belçika ligi takımlarından Union SG'ye yapan oyuncu SV Meppen forması giyerken buraya katılmıştı. Burada önemli performanslara imza ata Undav'ın yeni durağı ise Premier Lig olmuştu. 

Brighton Hove Albion'a 2022 yılında 7 milyon euroya transfer olan oyuncu beklenilen performansa bir türlü çıkamadı. Tekrar Union SG takımına kiralık olarak gönderilen Undav bir kaç yıl boyunca bu şekilde Belçika ligi ve Premier lig arasında mekik dokudu.

Geçen sezon Premier ligde 5 gol atma başarısı gösteren oyuncu ardından Bundesliga ekibi Stutgart'a transfer olmuştu.

Deniz Undav kimdir Kaç yaşında ve aslen nereli SG

Deniz Undav kaç yaşında ve aslen nereli? 

19 Temmuz 1997 yılında Almanyanın Achim kentinde dünyaya gelen oyuncu şu anda 26 yaşındadır. Aslen Türkiye kökenli olan oyuncu 1.79 metre boyunda ve santrafor mevkisinde görev alıyor.

Güçlü fiziği ile dikkatleri üzerine çeken oyuncu bu sezon başından beri Stutgart forması ile 9 maçta süre aldı ve 6 atma başarısı gösterdi. 6 golün yayında 2 de asist yapan oyuncu neredeyse maç başına 1 gol katkısı ile oynuyor.

Deniz Undav hangi milli takımı seçti?

Undav'ın milli takım seçimi gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Alman kanalı ZDF'ye konu hakkında açıklamalar yapan Undav şunları söyledi;

Türkiye ve Almanya'dan teklif gelmesi halinde hangi takımı seçersin sorusuna ''İki ülkeden hangisi ararsa sevinirim? Ben gelecek yıl kendi evimde Almanya ile Avrupa şampiyonasında forma giymek istiyorum. Bu benim için ayrıcalık olur'' dedi.

Bu sözler Undav'ın milli takım tercihini Almanya'dan yana yaptığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.