Euro 2024 Avrupa Şampiyonasında Alman Milli takımında forma giyen Deniz Undav kim olduğu çokça merak ediliyor. Peki, Deniz Undav kimdir? Türk mü? Kürt mü? Aslen Nereli? Deniz Undav neden A milli takımda oynamıyor? Haberimizin detayında...

Deniz Undav 1996 yılında Almanya'nın Achim şehrinde dünyaya geldi. Aslen Şanlıurfalı olan Deniz Undav, Kürt asıllı bir futbolcudur. Küçük yaşlardaki futbola olan tutukusu onu TSV Achim takmının altyapısına yazılmaya itti. Bir zamanlar Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse formlarınıda terleten Deniz Undav, 2015 yılında ilk profesyonel sözleşmesini TSV Havele ile imzaladı. Deniz Undav'ın güncel piyasa değeri şuan 25 milyon eurodur.

1.79 boyunda olan Deniz Undav, 83 kilo ağırlanda ve yengeç burcudur.

Deniz Undav neden A milli takımda oynamıyor?

Almanya'da doğup büyüyen Deniz Undav, tıpkı diğer Türk asıllı Alman futbolcular, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan gibi Türk milli takımını değil Alman milli takımını seçti. Daha önce A milli takımda oynamsı için yer yer kamuoyu oluştuysada Deniz Undav'ın bu konudaki kararı değişmedi. Undav, Euro 2024 Avrupa şampiyonasında Alman milli takımında İlkay Gündoğan ile birlikte kadroda yer almaktadır.

Fikret Çetin Kimdir Nerelidir Kaç Yaşındadır? Fikret Çetin Kimdir Nerelidir Kaç Yaşındadır?

Deniz Undav'un Kürt asıllı olduğu için A Milli takımdan gelen teklifi reddetiği iddiası bir dönem kamuoyunda çokça konuşulduysa da konu hakkında Deniz Undav'dan herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Muhabir: Hatice Zeybek