Denizli'nin Güney ilçesinde bulunan Türkiye'nin 23. doğa harikası olan Güney Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından oldu.

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Güney Şelalesi havaların ısınmasıyla birlikte kalabalık günlerini yaşıyor. Birinci dereceden sit alanı içinde yer alan Güney Şelalesi, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen heyelan nedeniyle tahribata uğramış ardından restore edilip yeniden doğal görünümüne kavuşmuştu.

Denizli'ye 50 Kilometre uzaklıkta olan Güney Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Cindere Barajı üzerindeki şelaleye gelen misafirler aynı zamanda barajda tekne turu yapma imkanıda buluyor. Piknik alanı ve içinde bulundurduğu sosyal tesislede misafirlerle hizmet veren Güney Şelalesi, vatandaşların gün boyu vakit geçirilebilecekleri eşsiz bir mekan olması yanında, fotoğraf tutkunları içinde vazgeçilmez bir durak oluyor.

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte ziyaretçilerin arttığını ifade eden işletme sahibi Muzaffer Çelik, “Güney Şelalesinde 12 yıldır vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Böylesi doğal güzelliği tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gelen misafirler aileleri ile birlikte burada gün boyu rahatlıkla vakit geçirebiliyorlar. Cindere Barajında tekne turlarıda yaptırıyoruz'' dedi.

Havanın ayarı kaçtı: Haziran'da lapa lapa kar yağdı Havanın ayarı kaçtı: Haziran'da lapa lapa kar yağdı

Editör: Aylin Ateş