Kahramanmaraş merkezli depremlerde evsiz kalan Açıkgöz ailesi, Antakya'da konteyner kentte yaşıyor. Dün gece hırsızlar, aile bireylerinin 2 günlüğüne misafirliğe gittiği sırada konteynerlerine girerek buzdolabındaki tüm yiyecekleri, çamaşır makinesi, televizyon, elektrikli süpürge ve soğutucu gibi birçok eşyayı çaldılar.

A W242820 03

Hırsızlar, buzdolabının prizini de söktükleri için cihaz çalışmaz hale geldi. Ev sahibi Ahmet Küçük, durumu fark ederek polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, parmak izi incelemesi yaptı.

A W242820 02

Memlekette çalınacak bir tek bu depremzedenin eşyaları kalmıştı

Küçük, hırsızların bıraktıkları tahribata ve çaldıkları eşyalara üzgün olduğunu ifade ederek, “Buraya benim kız kardeşimin konteyneri var. 2 gün önce bize kalmaya geldiler. Dün gecede hırsızlar içeri girmişler. Hırsızlar tamamen buzdolabını boşaltmışlar. Dolaptaki bütün etleri almışlar. Hırsızlar yenilebilir her şeyi almışlar. Çamaşır makinesini de almışlar. Arka pencereden içeriye girip televizyon, elektrikli süpürge ve elektrikli soğutucu ne varsa almışlar. Yatak odasını dağıtmışlar. Biz buzdolabını hayırseverden almıştık. Prizini bile çalmışlar o yüzden çalışmıyor. Dışarıdaki demir kapıyı kırmışlar. Çelik kapıyı açamamışlar. Pencereden içeriye girmişler. 2 gün önce kardeşim bize geldi. Bu olay dün gece oldu. Sabah haberimiz oldu. Polisler geldi ve inceleme yaparak parmak izi aldılar. Buzdolaplarından, dolaptan ve girişlerden parmak izi aldılar. Memlekette çalınacak bir tek bu depremzedenin eşyaları kalmıştı. Bir de o eşyalara dadandılar”  şeklinde konuştu.

Otomobil tıra saplandı: 1 ölü 1 ağır yaralı Otomobil tıra saplandı: 1 ölü 1 ağır yaralı

Kaynak: İHA