Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün söylediği, Öcalan gelsin TBMM'de konuşsun sözleri tüm ülkede ve siyaset camiasında büyük yankı buldu. Bahçeli'nin sözleri siyasi çevrelerin çoğu tarafından sert tepki ile karşılandı.

Yenidoğan çetesini çökerten savcı sosyal medyada gündem oldu Yenidoğan çetesini çökerten savcı sosyal medyada gündem oldu

Konu hakkında sert açıklama yapan siyasilerden birisi de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan oldu. Erbakan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bahçeli'nin sözlerini ''Ağır bir darbedir'' diyerek yorumladı.

Erbakan açıklamasında teröre karşı kesinlikle taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizerken Öcalan'ın da kürt halkının temsilcisi olmadığını bir kez daha vurguladı.

Erbakan'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

Devlet Bahçeli’nin, terörist başı Abdullah Öcalan’ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına yönelik teklifi, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez.  

Eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi terörist elebaşı değil; siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlarımızdır. Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır.

Muhabir: Serkan Özcan