Türkiye'de enflasyonun sürekli yukarı yönlü hareket etmesi sebebiyle ev almak her yıl biraz daha zorlaşıyor. Ev sahibi olmanın hayalini kuranlar kredi çekmek ve ev almak için tüm ekonomik şartlarını zorluyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve eve ihtiyacı olan aileleri ev sahibi yapmak amacıyla önemli bir program başlattı. Başlatılan programda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın şartlarını sağlayan vatandaşlara 500 bin TL hibe desteği verilecek ve ev sahibi olmalarının önündeki engel kalkmış olacak.

Devletten 500 Bin Tl Hibe Desteği Geliyor! 11

500 Bin TL Destek Paketi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli aileler için açıkladığı 500 bin TL destek paketi barınma ihtiyacı olan aileleri kapsıyor. 500 bin TL hibe destek paketine başvuru yapabilmek için aşağıdaki şartları sağlamak gerekiyor;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlediği gelir sınırının altında gelire sahip olmak,
  • Sağlıklı barınma koşullarına uygun bir konuta sahip olmamak,
  • Son bir yıldır Türkiye'de bir yerleşim yerinde ikamet etmek,
  • Nafaka yükümlülüğü bulunan bir akrabaya sahip olmamak.

Devletten 500 Bin Tl Hibe Desteği Geliyor! 22

Başvuru Nasıl ve Nereden Yapılabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli aileler için açıkladığı 500 bin TL destek paketine nasıl ve nereden başvuru yapılacağı da merak konusu olmuş durumda. Başvuru yerel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılabiliyor.

Çaya zam geldi! Çaya zam geldi!

Bu kurumlara, kimlik ve gelir durumunuzu gösteren resmi bir evrakları teslim etmeniz gerekiyor. Ardından başvurunuzu yapabiliyorsunuz. Başvurunuz onay aldığı takdirde yapılacak destek direkt olarak başvuru sahibinin banka hesabına yatırılacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi