Banu Parlak'a ait güzellik merkezi kurşunlanması davasında Hakim, Dilan Polat, Engin Polat ve Baba Sezgin Polat'ın 'Azmettirme' suçundan tahliyesine karar verdi. 

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı'nda bulunan güzellik merkezine, 1 Ekim 2023 tarihinde saat 02:00 ve 04:30 saatlerinde motosikletli şüpheliler tarafından kurşunlanmıştı.  

Gerçekleşen bu olay kapsamında Dilan ve Engin Polat çiftine 'azmettirme' suçundan dava açılmıştı. Dava Küçükçekmece Adliyesinde gerçekleşti.

Davada tanık olarak konuşan Halil İbrahgim Kalkan,"Beni Polat çifti vurdurmuştu. Benden sonra Banu Parlak'ın işletmesini kurşunlattılar. Ben bunları biliyorum diğer sanıkları tanımıyorum. Polat ailesi ile aramızda husumet vardır, geçmişten de Banu Parlak ile Polat ailesi arasında da husumet olduğunu biliyordum. Elimde maddi olarak bir delil yoktur. Daltonlar diye bana sorulan çeteyle ilgilide bilgim yoktur." dedi.

Mahkemede tanığın ifadesinin ardından konuşan Engin Polat ve babası Sezgin Polat, ifadeleri kabul etmediklerini ve yalan olduğunu söylediler.

Mahkemede konuşan Engin Polat,"Suçsuz günahsız 9 aydır tutukluyuz. Adalet arıyoruz. Adalet arıyoruz ancak bulamıyoruz. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkemede  cumhuriyet savcısı tutukluluğun devamı yönünde istekte bulundu. Davada ara kararını açıklayan hakim, Dilan Polat çiftinin ve Baba Sezgin Polat'ın, 'azmettirme' suçundan tahliye olmasına karar verdi. Hakim, duruşma eksikliklerinin giderilmesi için davayı erteledi.

Duruşmada 'azmettirme' suçundan tahliye olan Polat çiftinin 'kara para aklam' suçundan dolayı tutukluluk hallerinin devam edeceği bildiridi.  Banu Parlak,duruşmanın sonda adliye koridorunda ,"Mutluyum. Dilan'ın halini gördünüz hiç iyi değildi" diye konuştu. Diğer yandan Banu Parlak, Dilan Polat'ın kızı Nida'ya sarıldı. Dilan Polat'ın kız kardeşi Sıla Doğu'yu arayarak"Tahliye oldular. Sıla ağlama sakin ol” dedi.

İDDİANAME

Manisa'da devrilen traktörün sürücüsü öldü Manisa'da devrilen traktörün sürücüsü öldü

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, sosyal meday fenomeni, Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda Banu Parlak'a tehdit içeren mesaj gönderdiği açıklanmıştı.

İddianamede bahsedilen bu mesajın sonrasında Dilan  ve Engin Polat çiftinin beraber aldığı karar ile sanık Engin Polat'ın müştekinin iş yerine silahlı saldırı için Gürcistan'da ki bağlantılarını kullanıldıği belitilmişti. Halk arasında "Daltonlar" olarak bilinen, silahlı organize suç örgütünün firari yöneticilerinden Beratcan ve Batın Can Gökdemir'le iletişim kurduğu aktarılmıştı.

 İdianamede, Gökdemir kardeşlerin de İstanbul'da özel olarak kiralanan hücre evinde hazır bir şekilde bekleyen şahıslar,Batuhan İnci, Yunus Emre Yıldız, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve İsmail Emre Arifoğlu'na talimat verdiği belirtilmişti. İddianamede, iş yerinin kurşunlandığı ve bu sebeple işyerinin dış cephesinde bulunan 5 camın 4'ünün değiştirildiği ve saldırı yüzünden çıkan zaraın toplam 45 bin lira olduğu belirtilmişti.
İşletmesinin  kurşunlanmasının ardından, şikayetçi olan Banu Parlaki kendisini öldürtmeye çaltığını iddia ederek,Polat ailesinden şikayetçi olmuştu.

Öte yandan Dilan Polat,  ifadesinde görüntülerdeki tehdit içerikli konuşmaların, Banu Parlak için olmadığını, kendisine sözlü saldırıda bulunanlara yönelil genel konuştuğunu iddia etmişti. Dilan Polat'ın eşi Engin Polat ise, Banu Parlak'ın sosyal medaydan açıklama yapıp kendilerini suçladığını ifade ederek, bunu kimin yaptığını bilmediğini söyledi.

İddianamede, Engin Polat ve Dilan Polat'ın,"birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme" ve "mala zarar vermeye azmettirme" suçlaarından ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Öte yadan, haklarında yakalama kararı çıkartılan Barış Boyun, Beratcan ile Batin Can Gökdemir için ise "silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit", "mala zarar verme" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İddianameye göre, yargılana diğer sanıklar,r Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç, Yunus Emre Yıldız ve Sezgin Polat'ın farklı suçlardan 2 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.



 

Kaynak: iHA