Sosyal medyada bir çok kişi tarafından konuşulan Dilruba Kayserilioğlu kim nereli kaç yaşında ne iş yapıyor gibi sorularının cevaplarını araştırdık ve detayları içeriğimizde hazırladık. Dilruba Kayserilioğlu, Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin eleştirilerde bulunduğu bir sokak röportajı sırasında kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınıp tutuklanmıştı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Kayserilioğlu, 18 gün tutuklu kaldıktan sonra gece saatlerinde tahliye edildi.

Necip Cem İşçimen Kimdir? Nereli? Necip Cem İşçimen Kimdir? Nereli?

Dilruba Kayserilioğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Dilruba Kayserilioğlu, 27 Ağustos 1991 doğumludur. İzmirli olan Kayserilioğlu, 2 üvey kardeşi bulunmaktadır. Annesi İzmir'de, babası ise Ankara'da yaşamaktadır. İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'a getirilen erişim engelini eleştiren ifadeler kullandığı için 12 Ağustos'ta gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Ancak, 12 Ağustos'ta tutuklanan Kayserilioğlu, kısa bir süre sonra tahliye edilmiştir. 3 Eylül tarihinde hakim karşısına çıkması beklenmektedir.

Tahliye Süreci ve Annesinin Açıklamaları

Kayserilioğlu'nun annesi Aysel Kayserilioğlu, kızının tahliyesi hakkında ANKA Haber Ajansı'na verdiği demeçte, "Kızım dün akşam tahliye edilmiş ama ne benim ne de avukatlarının haberi vardı. Bu konuda suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu. Anne Kayserilioğlu, kızının tahliye sürecinde bilgilendirilmediklerini, "Elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye etmişler. O saatte bir genç, annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden Açıklama

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise, anne Kayserilioğlu'nun iddialarını yalanlayan bir açıklama yaparak, "tutuklu, tahliye işlemleri sürerken kurum personeline; ailesi, avukatı veya bir başka tanıdığına haber verilmesi yönünde bir istemde bulunmamıştır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, tahliye esnasında resmi prosedürlerin eksiksiz olarak uygulandığını belirttiler.

Instagram'a Erişim Engeli ve Kayserilioğlu'nun Gözaltına Alınma Nedeni

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Instagram'a getirdiği erişim engelini eleştiren ifadeleri nedeniyle, Kayserilioğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tahliye edilirken, diğer suçlamadan tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Editör: Safa Erdoğan