GÜNDEM

Doktorlar neden geç geliyor? Geç gelen doktor nereye şikayet edilir?

Abone Ol

Sıkça sorulan sorulardan biri de Geç gelen doktor nereye şikayet edilir? merak ettiğimiz sorularınızın cevaplarını haberimizde açıkladık...

Doktorlar neden geç geliyor?

Doktorlar, randevularına geç kalmanın çeşitli nedenleri olabilir. Bunlardan bazıları şöyledir:

  • Doktorlar, ani gelişen durumlar, cerrahi müdahaleler, danışmanlıklar gibi öngörülemeyen işlere dahil olabilirler. Bu nedenle randevularını değiştirmek veya iptal etmek durumunda kalabilirler.
  • Doktorlar, çok fazla sayıda hastayla ilgilenmek zorunda kalabilirler. Bu da randevu sürelerinin kısalmak veya uzamak anlamına gelebilir . Özellikle salgın döneminde sağlık sistemi çok yoğun olduğu için doktorlar daha çok yıpranabilirler.
  • Doktorlar, yeterince maddi ve manevi desteği göremedikleri için mesleklerine karşı mutsuz olabilirler. Bu da motivasyonlarını ve performanslarını olumsuz etkileyebilir. Bazı doktorlar, çalışma koşullarını iyileştirmek için grev veya eylem yapabilirler.

Bu nedenlerden ötürü doktorlar, randevularına vaktinde ulaşamayabilirler. Bu durumda hastaların sabırlı ve anlayışlı olmaları önemlidir. Doktorlar, hastalarına en iyi şekilde yardımcı olmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Vatandaşların sık karşılaştığı durumlardan biri de doktorların geç gelmesidir. Doktorlar saat 09:00'da gelip 5/10 dakika sonra molaya çıkıyorlar. Yemek saati 12:30 ile 13:30 arası bilinmektedir. Fakat bazı doktorlar 11:30'da yemeğe çıktıkları oluyor. Bunun sebebinin ne olduğunu bilemeyiz. Bu tip olaylar çevremizde oldukça çok. Vatandaşlar bu durumdan oldukça şikayetçi.

Ayrıca, bazı vatandaşlar bu duruma doktora söylediklerinde, bazı doktorların tepkileri hiç iyi olmuyor. Böyle davranışlara hiç gerek yoktur. Yoğunluktan dolayı evet mola verebilirler, fakat kendi keyiflerine göre çıkıp gidemezler.

Doktorların insiyatine kalmış bu durum, vatandaşların oldukça sinirini bozmaktadır. Evet doktorluk mesleği oldukça zor fakat insanları sebepsiz yere bekletmek doğru bir davranış değildir. Bu tip davranışlarda şikayet edeceğimiz sitelerde mevcuttur. 

Geç gelen doktor nereye şikayet edilir?

  • Doktorunuzun gecikmesinden dolayı şikayetçiyseniz, ilk olarak doktorun bağlı olduğu hastanenin hasta hakları veya idari birimine başvurabilirsiniz. Belki de sorunu hastane içinde halledebilirsiniz.
  • Sağlık Bakanlığı’nın [Hasta Hakları Bildirim Sistemi] (HBBS) isimli web sitesini kullanarak şikayetinizi online olarak gönderebilirsiniz. Bu site, sağlık hizmeti alırken yaşanan hasta hakkı ihlallerini bildirmek için oluşturulmuştur.
  • Başbakanlık İletişim Merkezi’ni (BİMER) arayarak, internetten veya posta yoluyla şikayetinizi iletebilirsiniz. BİMER, vatandaşların devlet kurum ve kuruluşlarıyla ilgili şikayet, talep ve önerilerini alıp değerlendiren bir sistemdir.
  • Doktorunuzun tıbbi uygulama hatası yaptığını düşünüyorsanız, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bu sayede doktor hakkında adli işlem başlatabilirsiniz.