Son zamanlarda eczane raflarında sık sık görmeye başladığımız Dolgit kremin ne işe yaradığı merak ediliyor.

Sizler için Dolgit krem ne işe yarar sorusuna cevap aradık.

Dolgit Krem Ne Ise Yarar 4

Dolgit Krem Ne İşe Yarar?

Dolgit krem son zamanlarda sık sık karşımıza çıkmaya başladı. Bu kremi görenler Dolgit krem ne işe yarar diye merak ediyor.

Dolgit iltihaplı kas ve eklem ağrılarının tedavisinde kullanılan bir kremdir. Etkin maddesi ibuprofen olan kremin yardımcı maddeleri propilen glikol ve para-hidroksi benzoik asit metilesteri sodyum tuzudur.

Dolgit krem, uygulandığı bölgede hızla emilir ve kas, eklem ve yumuşak doku zedelenmelerine bağlı olarak ortaya çıkan ağrı ve iltihabı hafifletir.

Dolgit Krem Ne Ise Yarar 5

Dolgit Krem Neye İyi Gelir?

Dolgit kremin ne işe yaradığı sorusuna cevap bulanlar neye iyi geldiğini de öğrenmek istiyor.

Dolgit kremin başlıca kullanım alanları şu şekildedir

  • Adale romatizması,
  • Dejeneratif ağrılı eklem hastalıkları (artroz),
  • Omurganın ve diğer eklemlerin iltihabi romatizmal hastalıkları
  • Eklem yakınındaki yumuşak dokunun (sinovyalkeseler, sinir, sinir kılıfları, tendon ve eklem kapsülü) iltihabi hastalıkları
  • Omuz sertliği, bel ağrısı, lumbago, spor ve kaza yaralanmalarındaki ezilme, burkulma, gerilmelerin dıştan veya destekleyici tedavisi

Dolgit Krem Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Dolgit krem ne işe yarar ve neye iyi gelir sorularına cevap bulanlar ne kadar sürede etki ettiğini de öğrenmek istiyor.

Daha iltihaplı çok kas ve eklem ağrılarının tedavisinde kullanılan Dolgit krem genellikle sürüldükten sonra birkaç dakika içinde etki etmeye başlar.

Dolgit Krem Ne Ise Yarar

Dolgit Krem Nasıl Kullanılır?

Dolgit krem, ağrıyan bölgeye günde üç ila dört kez ince bir tabaka halinde sürülür. Ardından hafifçe ovalayarak kremin deriye iyice nüfuz etmesi sağlanır. Ağrıyan bölgede büyük şişlikler varsa krem sürüldükten sonra sıkı bir bandajla sarılabilir.

Bazı vakalarda kremin deriye daha fazla nüfuz etmesi için iyontoforez uygulanabilir.  Dolgit krem genellikle iki ila üç hafta boyunca kullanılmaya devam edilir.

Dolgit Krem Sivilceye İyi Gelir mi?

Dolgit krem ne işe yarar diye soranlar sivilceye iyi gelip gelmediğini de merak ediyor. İbuprofen içeren iltihaplı kas ve eklem ağrılarının tedavisinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Ciltte sivilceye yol açabilecek sağlık problemlerine karşı herhangi bir etkisi yoktur. Ayrıca ciltte tahrişe yol açabileceği için sivilce problemini daha da kötüleştirebilir. Sivilce tedavisinde ibuprofen yerine salisilik asit, benzoil peroksit, retinoid içerikli kremler kullanılabilir.

Not: Cildinizin reaksiyon gösterebileceği içerikler için dikkatli olmalı, Dolgit kremi cildinize uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Dolgit Krem Ne Ise Yarar2

Uzmanından uyarı geldi: Ölümle sonuçlanabilir! Uzmanından uyarı geldi: Ölümle sonuçlanabilir!

Dolgit Krem Pişiğe İyi Gelir Mi?

Ağrı kesici bir krem olan Dolgit pişik tedavisinde kullanılmaz. Cildi tahriş edebileceği için pişik sorununu daha da artırabilir. Pişik tedavisinde pişik kremi veya bebek yağı gibi cildi nemlendiren ve tahrişi azaltan ürünler kullanılabilir.

Dolgit Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Dolgit krem güneş yanığına karşı etkili değildir. Güneş yanığı için aloe vera ve çinko oksit gibi cildi nemlendiren ve yatıştıran kremler tercih edilmelidir.

Dolgit Krem Kas Gevşetici Mi?

İbuprofen içeren bir topikal ilaç olan Dolgit iltihaplı kas ve eklem ağrılarının giderilmesinde kullanılır. Kas gevşetici özelliği yoktur. Kas gevşetici ilaçlarda ibuprofen yerine mentol ve okaliptus yağı gibi maddeler bulunur.

Dolgit Krem Ne Ise Yarar 6

Dolgit Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Dolgit krem ne işe yarar sorusuna cevap bulanlar bu kremin yan etkilerini de merak ediyor.

Dolgit kremin yan etkileri şu şekildedir:

  • Yaygın olarak görülen yan etkiler: Eritem, kaşınma, yanma gibi lokal derireaksiyonları, püstülasyonlu ekzantem veya ürtiker.
  • Seyrek olarak görülen yan etkiler: Lokal alerjik reaksiyonlar (kontakt dermatitit) gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları
  • Çok seyrek olarak görülen yan etkiler: Predispozisyonu olan hastalarda bronkospastik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

Dolgit Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Dolgit krem ibuprofen içerdiği için gebelik döneminde gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Dolgit krem fetüste ve annede aşağıdaki yan etkilere yol açabilir:

  • Gebeliğin ve doğum sürecinin uzaması
  • Çocukta kardiyovasküler (duktus arteriosus kapanması, pulmoner hipertoni) ve renal (oligüri, oligoamnioz) toksisite
  • Annede kanama eğiliminin artması ve annede ödem oluşumunun artması.

Not: Ayrıca ibuprofen anne sütüne karıştığı için emziren anneler de Dolgit kremi doktorların tavsiyesine uygun olarak kullanmalıdır.

Bu yazımızda eczanelerde sık sık karşımıza çıkmaya başlayan Dolgit krem hakkında merak edilenleri sizler için yanıtladık

Editör: Gulce Editor