Dünyanın son günlerde en çok merak ettiği konu ABD Başkanlık seçimini kimin kazanacağı sorusu idi. Seçimde Joe Biden ile birlikte yarışan Donald Trump dün Pensilvanya'da düzenlediği mitingde vuruldu.

Bu olayın ardından tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok sorulan soruların başında Donald Trump öldü ve sağlık durumu nasıl soruları geliyor. Bizde sizler için Donald Trump'ın sağlık durumu hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Keyifli okumalar...

Donald Trump öldü mü? Sağlık durumu ne?

Pensilvanya'nın Butler kentinde düzenlediği mitingde konuşma yaptığı esnada vurulan Trump'ın ölüp ölmediği en çok merak edilenler arasında idi. Trump'ın kulağından yaralandığı ve ölüm tehlikesinin olmadığı bilgisi ABD kaynakları tarafından tüm dünya ile paylaşıldı.

Trump'ın sağlık durumunun iyi olmasının ardından en çok sorular diğer sorulara da sizler için kısa kısa cevaplar vermeye çalışalım.

Trump'ı kim vurdu?

Trump vurulduktan sonra çıkan haberlerde ilk olarak Mark Violets adlı şahıs tarafından vurulduğu öne sürülmüştü. Daha sonra FBİ yaptığı açıklamada Trump'ı Thomas Mathew Crook'un vurduğunu bildirdi.

Hac kayıtlarında son gün! Hac kayıtlarında son gün!

Trump nerede ve ne zaman vuruldu?

Trump Türkiye saati ile yaklaşık 02.00 sularında ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Butler bölgesinde bir seçim mitingi esnasında vuruldu.

Trump'a suikast girişimi düzenleyen örgüt hangisi?

Trump vurulduktan sonra X platforumda çıkan bir haberde Trump'a Antifa örgütü tarafından suikast düzenlendiği bildirilmişti. Ancak yetkililerin açıklaması sonrasında bunun gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.

Editör: Abdullah Akar