Olay, Beyobası Mahallesi'nde öğleden sonra saat 13.00 sıralarında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, düğün şenlikleri kapsamında damat evinde toplanan bazı davetliler havaya ateş açmaya başladı. Bu grup arasında yer alan damat Ö.A.'nın silahı aniden tutukluk yaptı.

Tutukluk yapan tabancasını düzeltmeye çalışan Ö.A., silahın tekrar ateş almasına neden oldu. Silahın ateş almasıyla birlikte, Ö.A.'nın yakınında bulunan 13 yaşındaki akrabası Seyfi Efe Sarıoğlu, kurşunun hedefi haline geldi ve başından vurularak yere yığıldı.

Düğün kana bulandı: 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

7. sınıf öğrencisi olan Sarıoğlu, 15 gün boyunca yaşam mücadelesi verdi. Kalbi 5 kez duran minik Seyfi Efe, Kurban Bayramı'nın ilk gününde hayata veda etti.

Acı olayda hayatını kaybeden Seyfi Efe, bayramın ikinci günü, vurulduğu yerden 500 metre uzaklıktaki aile mezarlığına defnedildi. Silahı kullanmaması konusunda uyarılmasına rağmen dinlemeyen Ö.A. ise tutuklanarak adli makamlara sevk edildi.

Düğün kana bulandı: 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Mahalle sakinleri olayı anlattı

Mahalle sakinlerinden Sinan Pehlivan, olayın düğün öncesi "damat yürütme" geleneğinin gerçekleştirildiği sırada meydana geldiğini aktardı. Pehlivan, şunları söyledi:

6 araç birbirine girdi: 4 yaralı 6 araç birbirine girdi: 4 yaralı

"Öğle saatlerinde damat yürütülürken bu evden çıkıyor. Evin önünde silah atmaya kalkıyor. Silah tutuklu yapınca elindeki silahı düzeltmeye çalışırken de mermi patlıyor. Önündeki Seyfi kardeşimize isabet ediyor. Ona isabet ettikten sonra çocuk yere yığılıyor. Silah atan kim varsa buradaki insanların hepsi donup kalıyor koşuyorlar oraya.

Düğün kana bulandı: 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Babası buraya geliyor çocuğu kucaklıyor ama hiçbir araba gelmiyor. Herkes korkmuş yani panik halinde olmuş. Ve sonradan bir araba geliyor atıyorlar Ankara'ya götürüyorlar. Ondan sonra çocuk 15 gün yoğun bakımda yattı. Hatta babası çocuğun yanında geldiğinde bilinci falan da açıkmış. 'Elimi tut oğlum' diyor, elini tutuyor, elini sıkıyor. Babası yanından çıktıktan sonra da 3 saat sonra vefat ediyor."

Düğün kana bulandı: 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Pehlivan, köylerde ve şehirlerde silah kullanımı ile ilgili yasak getirilmesi veya cezaların artırılması gerektiğine vurgu yaparak, "Bir daha köylerde olsun, şehirlerde olsun böyle canlar yanmasın. Bu aile yandı perişan oldu. Çocuğumuz 13 yaşında. Çok da güler yüzlü çok tatlı dilli bir çocuktu. Burada da şehirlerde de hiç kimse silah sıkmasın. Her tarafta silah sıkılıyor. Bu ne demek ya? Bunlar bırakılsın artık. Buna bir yasak getirilsin veya cezalar büyütülsün yani," diye konuştu.

A W230584 01

Kaynak: İHA