Kalecilik yalnız ve tek adamların sanatıdır. Tüm takımın arkasında tek başına 7,32 ve 2,44 boyundaki direklerin arasını savunmaktır kalecinin görevi. Kaleci mevkisi bir takım için kesinlikle en önemli mevkiler arasında yer alır. Bir kaleci kusursuz bir maç oynasa bile 90. dakikada yapacağı hata onu maçın en kötüsü haline getirebilir. Bir forvet için ise durum tam tersidir. Forvetler tüm maç gol kaçırsa bile son dakikada atacağı güzel bir gol onları maçın yıldızı yapar. Bu kadar önemli bir mevki olması sebebiyle futbol severler her zaman en iyi kaleci kim sorularını sık sık sorarlar. İşte Dünyanın En İyi Kalecisi Kim 2024 Sıralaması? En iyi kaleciler sıralaması 2024? Dünyanın en iyi kalecisi kim? Gibi soruların ayrıntılı cevapları haberimiz içerisinde yer almaktadır.

Dünyanın En İyi Kalecisi Kim 2024 Sıralaması? En iyi kaleciler sıralaması 2024? Dünyanın en iyi kalecisi kim?

En iyi kavramı subjektif bir kavram yani her kişinin bu konuda görüşü farklı olabilir ama bizde kendi düşüncelerimizi size aktaracağız. Size 25. sıradan başlayarak 1. sıraya kadara bize göre en iyi olan kalecileri sıralayacağız.

İşte 2024 yılında Dünyanın en iyi kalecisi kim sorusunun cevabı:

25.) Samir Handanovic

handanovic en iyi kaleciler 2023

İnter efsaneyi olarak anılmayı hakeden bir kariyeri sahip olan Handanovic İnter'in 2021 Serie A şampiyonluğunda büyük bir pay sahibiydi. 39 yaşındaki Sloven kaleci şuanda kulüpsüz konumda.

24.) Bernd Leno

leno en iyi kaleciler 2023

Alman kaleci kültürünün önemli temsilcilerinden biriside Leno, uzun yıllar Arsenal kalesini koruyan Leno artık Fulham için ter döküyor. Fulham'da iyi performans gösteren kaleci kalitesini bir kez daha kanıtladı.

23.) Gregor Kobel

kobel en iyi kaleciler 2023

25 yaşındaki  İsviçreli kaleci 2021 yılından beri Borussia Dortmunda forması giyiyor. Bir kaleciye göre yaşı oldukça genç olan Kobel ilerleyen yıllarda bu listede daha yukarılara tırmanabilir.

22.) Frederik Ronnow

Ronnow en iyi kaleciler 2023

30 yaşındaki Danimarkalı kaleci kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi diyebiliriz. Union Berlin'in bu sezınki beklenmedik başarısının mimarlarından olan Ronnow performansını sürdürürse belki bir üst seviyeye geçiş yapabilir.

21.) Peter Gulasci

Gulasci en iyi kaleciler 2023

Leipzig'in başarılı kalecisi yıllardır üst seviyede iyi performans vermeye devam ediyor. Macaristan milli takımının kalesinide koruyan Gulasci milli takımıyla da üst düzey rakiplere karşı kalesine duvar çekmeyi başarıyor. 33 yaşındaki kaleci Leipzig'de 8 yılını bitirdi.

20.) Guglielmo Vicario

Vicario en iyi kaleciler 2023

İtalyan kaleci geçen sezon Empoli'de gösterdiği yüksek performans ile büyük takımların dikkatini çekmeyi başarmıştı. Vicario'yu kapan takım ise Tottenham oldu. Lloris'in yerini alacak olan Vicario'yu büyük bir challenge bekliyor zira Premier lig bu oyunun en büyük sahnesi.

19.) David De Gea 

De Gea en iyi kaleciler 2023

Listede bu kadar geride olması beklenmeyen bir kaleci olan De Gea tarihin en iyilerinden birisi olarak bile gösterilebilir. Uzun yıllar Manchester'in kırmızıları için ter döken İspanyol kaleci şuanda boşta ismi Fenernahçe ilede anılan De Gea için gelecek nasıl şekillenecek hepimiz bekliyoruz. 

18.) Koen Casteels

Casteels en iyi kaleciler 2023

2015 yılından beri Wolfsburg kalesini koruyan Belçikalı kaleci için en doğru kelime istikrar. Hep belirli bir standardı olan kaleci Milli takımında istediği kadar forma bulamıyor. Çünkü önünde bir dev var.

17.) Yann Somer

Sommer en iyi kaleciler 2023

34 yaşındaki İsviçreli 9 yıl Borussia Monchengladbach forması giydikten sonra Neuer'in sakatlığı sonrasında en üst düzeye çıkmayı başardı ve Bayern Münih'e transfer oldu. Sommer özellikle 2020 Avrupa futbol şampiyonasında milli takım ile gösterdiği muhteşem performans ile unutulmazlar arasına girdi.

16.) David Raya

Raya en iyi kaleciler 2023

27 yaşındaki ispanyol kaleci 2019'dan Beri Brentford forması giyiyor. Raya bu sezon takımının gösterdiği iyi performansda en büyük pay sahibi olanlardan bir tanesi. 30 Milyon euro piyasa değerine sahip oyuncu için büyük takımlar transfer girişiminde bulunabilirler.

15.) Aaron Ramsdale

Ramsdale en iyi kaleciler 2023

25 yaşındaki İngiliz kaleci bu sezon Arsenal'in uzun süre liderlik koltuğunda kalmasındaki en büyük pay sahiplerinden biriydi. Kalesinde devleştiği bir çok an olan Ramsdale uzun yıllar bu kaleyi bırakmayacak gibi görünüyor.

14.) Nick Pope

Pope en iyi kaleciler 2023

Newcastle United ile adeta dünyaları kurtardığı bir performans gösteren Pope geçen yılın en iyilerinden biriydi. Pope 31 yaşında olmasaydı bu performansı ile büyük ihtimalle büyük bir takıma transfer yapardı.

13.) Unai Simon

Simon en iyi kaleciler 2023

Tüm kariyerini Athletic Bilbao takımıyla geçiren Simon İspanya milli takımında da forma giyiyor. Simon'un ismi sürekli daha büyük takımlarlada anılıyor. 26 yaşındaki kalecinin geleceği çok parlak gibi görünüyor.

12.) Jordan Pickford

Pickford en iyi kaleciler 2023

6 yıldır Everton forması giyen 29 yaşındaki Pickford bazen çok fazla eleştiri alsada hem Everton'da hemde İngiltere milli takımında formayı kimseye bırakmıyor. Güçlü fiziği ile her zaman etkili olan Pickford kariyerinde beklenen sıçramayı bir türlü yapamadı.

11.) Gianluigi Donnarumma

Donnarumma en iyi kaleciler 2023

17 yaşında Milan A takımı ile sahaya çıkmaya başlayan Donnarumma çok büyük beklenti yaratan bir kaleciydi. Hala 24 yaşında olan İtalyanın önünde uzun yıllar var. Kalede fiziki yapısıyla adate dev gibi duran oyuncunun tek eksi yönü ise zayıf ayak yeteneği.

10.) Jan Oblak

Oblak en iyi kaleciler 2023

Listemizdeki bir başka Sloven Oblak, kaleci bu yıl Madrid'de ki 10'uncu yılına giriyor. Simeone için birinci öncelik kaleyi gole kapatmak ve bu konuda en iyilerden birine sahip olduğuna şüphe yok. Oblak kurtarış yüzdesi hep en tepede olan kalecilerden.

9.) Yasin Bono

bono en iyi kaleciler 2023

Fas milli takımı Dünya kupasında yarı finale giderken az gol yemesiyle ön plana çıkmıştı. Bu başarının mimarlarından biriside kalecileri Bono olmuştu. Bono bunun üzerine birde takımı ile UEFA Avrupa ligi şampiyonu oldu ve dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

8.) Manuel Neuer

Neuer en iyi kaleciler 2023

37 yaşındaki Alman kaleci çok görkemli bir kariyere sahip. Alınabilecek her kupayı kaldırmayı başaran Neuer kalecilik anlayışınıda değiştiren oyuncu olarak tarihe adını yazdırdı. Neuer sonrasında tüm kalecilerden ayağıyla oyun kurma yeteneği aranır oldu.

7.) Emiliano Martinez

Martinez en iyi kaleciler 2023

Arjantin 2022 Dünya kupasını kazanırken Messi hücumda Martinez'de kalede devleşti ve ülkelerine şampiyonluğu getirdi. Özellikle penaltı atışlarında çok başarılı olan kaleci bu yükselişini Premier ligde de göstermeye devam etti ve şu an Dünyanın en iyilerinden birisi.

6.) André Onana

Onan en iyi kaleciler 2023

Ajax ile Dünya futbol piyasasına çıkan oyuncu geçen yıl İnter ile şampiyonlar ligi finali oynama başarısı gösterdi. Onana yaklaşık 10 gün önce 52 milyon euro karşılığında Manchester United'e transfer oldu.

5. Marc-Andre ter Stegen

Ter Stegen en iyi kaleciler 2023

10 yıldır Barcelona forması giyen Alman kaleci adeta eksiksiz bir donanım ayak kalitesi kalecilik becererileri ve kıvraklığı ile kalesinde güven vermeyi başarıyor. Şanssız olduğu bir konu ise yıllarca Almanya milli takımında Neuer'in araksında kalmak oldu.

4.) Mike Maignan

Maignan en iyi kaleciler 2023

28 yaşındaki Fransız kaleci Lloris sonrasında Fransa milli takımı ve Milan kalesinde hep iyi performanslar gösteriyor. 2022 yılında Milan ile Serie A'yı kazanan Maignan bu sezon uzun süreli sakatlık yaşadı ve yokluğu Milan için bir hayli hissedildi.

3.) Ederson

Ederson en iyi kaleciler 2023

Sonunda listenin zirvesine geldik. Ederson yılın takımı olan City'de kaleyi devralan ve kalesinde güven veren bir kaleci. Kalecilik performansının yanı sıra Ederson ayak kalitesi ile diğer tüm meslektaşlarından ayrılıyor. Ederson her yıl istatistik hanesine asist yazdırmayı başaran kalecilerden.

2.) Alisson Becker

Alisson en iyi kaleciler 2023

Listenin zirvesindeki bir diğer Brezilyalıya sıra geldi. Liverpool ile tarihi başarılar yaşayan Alisson kalede adeta canavara dönüşüyor. Hiç bir eksiği olmayan kaleci daima görev aldığı maçlarda fark yaratmayı başarıyor. Alisson Premier lige geldiği günden beri buranın en iyisi konumunda.

1.) Thibaut Courtois

Courtois en iyi kaleciler 2023

Listede her sıra tartışılabilir ama sanırım 1 numara çok açık bir şekilde Courtois'in. Real Madrid file bekçisi 2 metrelik boyu ve uzun kolları ile adeta rakip forvetlerin kabusu olmuş durumda. 2022 Şampiyonlar ligi finalinde Liverpoll forvet hattına tek başına kafa tutan Belçikalı aktif kaleciler arasında 2023 yılında kesinlikle dünyanın en iyisi durumunda.