Fenerbahçe'nin yeni 10 numarası Dusan Tadic hakkında taraftarlar pek çok soru soruyorlar. Oynadığı futbolla tüm futbolseverleri kendine hayran bırakn Sırp oyuncu özel hayatı ilede insanları merakta bırakıyor. Dusan Tadic'in hayatı ile ilgili pek çok soru internet mecralarında yer alıyor. İşte Dusan Tadic müslüman mı? Dusan Tadic dini inancı nedir? Bu soruların cevaplarına haberimiz içerisinde ulaşabilirsiniz.

Dusan Tadic müslüman mı? Dusan Tadic dini inancı nedir?

Dušan Tadić, 20 Kasım 1988’de Baçka Topola’da doğan Sırp millî futbolcudur. Sol açık mevkisinde oynayan Tadić, şu anda Süper Lig takımlarından Fenerbahçe forması giymektedir. FK Vojvodina Novi Sad’da profesyonel futbol kariyerine başlayan Tadić, burada 107 maçta 29 gol atıp, 20 asist yaparak göz doldurdu. Ardından Hollanda’nın FC Groningen kulübüne transfer oldu.

2010-11 sezonu başlamadan önce Hollanda’nın FC Groningen takımına 1.100.000 € bedelle transfer olan futbolcu, 21 yaşında büyük bir başarıya imza attı. FC Groningen formasıyla çıktığı 76 maçta hep ilk 11’de sahaya çıkan oyuncu, teknik direktör Pieter Huistra’nın vazgeçilmezi oldu. Bu maçlarda 14 gol atıp 32 de asist yapan futbolcu, rakip savunmaları zor durumda bıraktı.

FC Twente, 2012-13 sezonunda 7.700.000 € ödeyerek 23 yaşındaki Chadli’yi kadrosuna kattı. Chadli, Twente formasıyla 85 maçta 32 gol ve 36 asistlik performans sergiledi. Hollanda Ligi’nde 66 maçta 28 gol ve 29 asist, Avrupa Ligi Elemeleri’nde 5 maçta 2 gol ve 3 asist, Avrupa Ligi’nde ise 8 maçta 1 gol ve 3 asist kaydetti.

Tadić, 2014 yılının Temmuz ayında Southampton’a katıldı ve teknik direktör Ronald Koeman’ın ilk transfer hamlesi oldu. Dört yıl sürecek bir sözleşme imzaladı ve kulübe 10,9 milyon sterlin karşılığında geldi. Premier League’deki ilk maçına 17 Ağustos’ta Liverpool ile oynanan ve 2-1 kaybedilen maçta çıktı. 74. dakikada Shane Long’un yerine oyuna girdi ve Nathaniel Clyne ile yaptığı duvar pası sonucu Southampton’ın tek golünü hazırladı.

Tadić, Haziran 2018’de Ajax adlı Hollanda takımına katıldı. Ajax, onun için 11.4 milyon € ödeyerek, bonuslarla birlikte 13.7 milyon €’ya ulaşan bir transfer ücreti belirledi. 5 Mart 2019’da, Tadić’in bir golü, iki asisti ve maçın yıldızı seçildiği performansı sayesinde, Ajax, Santiago Bernabéu Stadyumu’nda Real Madrid’i 4-1 yenerek Şampiyonlar Ligi’nden çıkardı.

Real Madrid, son üç Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmış ve ilk maçta Ajax’ı Amsterdam’da 2-1 yenebilmişti. Tadić’in bu maçtaki oyunu, L’Equipe adlı Fransız futbol dergisinden 10 üzerinden 10 puan almasını sağladı. Tadić’in transferi ve getirdiği başarılar, Ajax’ın 2018-19 sezonunda gösterdiği ilerlemenin en önemli faktörü olarak bazı spor uzmanları tarafından değerlendirildi. 

Dusan Tadic, 2023 Yazında Ajax ile yollarını ayırdıktan sonra Türkiye’ye transfer oldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin ilgilendiği Sırp yıldız, sonunda sarı-lacivertli takıma imza attı. Fenerbahçe, 16 Temmuz 2023’te Twitter hesabından ‘‘Futbolcu Dusan Tadic, kulübümüz ile transfer görüşmelerini gerçekleştirmek üzere İstanbul’a geliyor…’’  diye duyurdu. Fenerbahçe, Kamuoyu Aydınlatma Platformuna Dusan Tadic ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını ve oyuncunun sezon başına 4.2 M € kazanacağını bildirdi.

 Dusan Tadic, Fenerbahçe’de 10 Numaralı formayı giydi. Fenerbahçe formasıyla ilk maçına 26 Temmuz 2023’te Kadıköy’de Zimbru ile oynanan Uefa Konferans Ligi İkinci Tur İlk Maçında çıktı ve Ferdi Kadıoğlu’nun attığı ilk golün pasını verdi. Fenerbahçe maçı 5-0 galip bitirdi.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Dusan Tadic, takımıyla çıktığı ilk dört maçta etkili bir performans sergiledi. 1 Ağustos 2023’te Fenerbahçe’nin kaptanı olarak sahaya çıkan Tadic, rövanş maçında Fenerbahçe’nin ilk golünü kaydetti ve takımının 4-0 galip gelerek bir üst tura yükselmesine katkı sağladı. 10 Ağustos’ta Maribor ile oynanan üçüncü tur ilk maçında ise son dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Tadic, Fenerbahçe’nin 3-1’lik galibiyetinde önemli rol oynadı. Bu gol aynı zamanda Tadic’in Kadıköy’deki ilk golü oldu.

Süper Lig’in ilk haftasında Gaziantep FK ile karşılaşan Fenerbahçe’de Tadic, ilk lig maçında Dzeko’ya asist yaparak takımının 2-0 öne geçmesini sağladı. Tadic, bu asistle Süper Lig’deki ilk asistini yapmış oldu. Maçın ikinci yarısında ise bir penaltı atışından yararlanamadı. Dusan Tadic, Fenerbahçe formasıyla attığı 2 gol ve yaptığı 2 asistle ilk dört maçında 4 gole katkıda bulunarak iyi bir başlangıç yaptığını gösterdi.

Kısa sürede oynadığı oyunla Fenerbahçe taraftarlarının gönlüne girmeyi başaran Dusan Tadic hakkında en çok sorularn sorulardan birisi Dusan Tadic müslüman mı? Dusan Tadic dini inancı nedir? Sorusu, bu soruya cevap vermek için yaptığımız araştırmalar sonucunda Dusan Tadic'in bir Hristiyan olduğunu anlamaktayız.