Klasik faturaların devri kapanıyor. E Fatura hizmetlerine geçilmesine sayılı günler kaldı.  E Fatura'ya geçiş ne zaman? İşte ayrıntılar...

E Fatura'ya geçiş ne zaman? 

2023 hesap döneminde brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-Fatura sistemine geçiş yapmak zorunda. Aynı tarihe kadar, geçtiğimiz yıl brüt satış hasılatı 500 bin TL ve üzeri olan gayrimenkul ve motorlu araç alım satımı veya kiralama hizmeti veren işletmeler ile internet üzerinden satış yapan mükellefler de e-Fatura’ya geçmek zorunda.

Balık bollaşıyor! Fiyat düşüyor Balık bollaşıyor! Fiyat düşüyor

 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunu’na tabi malların ithali, imali ve teslimiyle ilgili faaliyetlerde bulunan işletmeler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) lisansı alan işletmeler ve ihracat işlemi yapan firmalar da e-Fatura’ya geçiş yapacaklar.

Otellere de E Fatura zorunluluğu geliyor

Ayrıca, kültür ve turizm bakanlığı veya belediyelerden ruhsatlı oteller için de e-Fatura zorunluluğu 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. E-Fatura sistemine dahil olan işletmeler, kâğıt, baskı ve posta maliyetlerinden tasarruf edebilecekler.

 Elektronik ortamda hızlı, kolay ve güvenli şekilde oluşturulan, gönderilen ve onaylanan e-Faturalar, işletmelerin operasyonel gücünü artırırken, zaman kayıplarını minimum seviyeye indirmesi tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi