Manisa ve Tekirdağ Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ''Efem'' üzüm çeşidi fidanları toprakla buluşmaya başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen “Efem Üzüm Çeşidinin Yaygınlaştırılması Yayım Projesi” kapsamında Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğünce Yunusemre'de lider çiftçilerin bağlarında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikimine Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Lütfi Kaymak, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden konu uzmanları ile İl-İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri katıldı.

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescillenen Efem üzüm çeşidi, siyah renkli, yüksek verimli, tane ağırlığı 8-9 gram, orta erkenci dönemde kalite ve verimiyle pek çok sofralık üzüm çeşidiyle rekabet edebilir özeliklere sahip. Yerli ve milli ‘’Efem’’ üzümün sofralık ihracat piyasasında ülkemize katkı sağlaması hedefleniyor.