Turunçgil, elma, armut, kiraz, fındık, gürgen, çınar ve daha birçok ağaca zarar veren Turunçgil Uzun Antenli Böceği Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde görüldü. İlk defa 2014 yılında Türkiye'ye giren ve şu ana kadar Antalya, Bartın, Trabzon ve Zonguldak'ta da tespit edilen bu böcek, karantinaya tabi ve oldukça tehlikeli olduğu biliniyor.

Deniz çayırlarını söken operatöre 774 bin lira ceza! Deniz çayırlarını söken operatöre 774 bin lira ceza!

Ege'de ilk defa görüldü! Çiftçiler alarma geçti-1

Büyükşehir ve ilçe seferber oldu

TUB ile mücadele ve önlem planı oluşturmak için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya ilçe tarım müdürlükleri, ziraat odaları, büyükşehir ve ilçe belediyeleri, orman bölge müdürlükleri ve Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü katıldı. Oluşturulan plan doğrultusunda Muğla Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanındaki 15 enfekte çınar ağacını ilaçlandı ve takibe alındı.

A W231609 03

15 ağaç ilaçlandı, takip edilecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Köyceğiz'de görülen 15 ağaçta gerekli tedbirleri aldı. Biyolog Pınar Gitmez yaptığı açıklamada, “Tahripkar zararlı karantina altında olan Turunçgil uzun antenli böceği Köyceğiz ilçemizde Mayıs ortalarında tespit edildi. Köyceğiz’in ana merkezinde, ana yol üzerindeki iki çınar ağacında tespite dildi. İlçe Tarım müdürlüğü diğer enfekte ağaçları araştırdı ve işaretledi. Ağaçlarda gövde kalınlıklarına uygun sayıda delik açıp ilaçlarla müdahale ettik. İlaç enfekte ettik. Üzerlerine macun ile kapattık ve etrafını sararak larvaların çıkışını önlemek istedik. Bu şekilde 15 ağacın ilaçlamasına başlanıldı. Takiplerini yapacağız. Vatandaşlarımızdan da bu böceği gördüklerinde Büyükşehir, İl Tarım Müdürlüğü ekiplerine haber vermelerini rica ediyoruz” dedi.

Ege'de ilk defa görüldü! Çiftçiler alarma geçti

Kaynak: İHA