Dirlikli, Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa'da da eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde tasarruf yapmaya çalışmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

"Okulların açıldığı ilk günden itibaren güvenlik, temizlik, hijyen ve personel sorunları yaşandığını" ifade eden Dirlikli, şunları söyledi: "Okullarda güvenlik görevlisi bulunamaması, taşıma sorunları, velilerden para toplanması gibi durumlar kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde tasarruf yapacaksa bunu başka alanlarda yapmalı. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği her şeyden önemlidir."

Manisa'da "Dünya Yürüyüş Günü" etkinliği Manisa'da "Dünya Yürüyüş Günü" etkinliği

Whatsapp Image 2024 10 03 At 17.12.57

Dirlikli, ayrıca eğitimde yaşanan diğer sorunlara da değinerek, bilimsel eğitimin gericileştirilmeye çalışıldığını ve okullarda personelin sigortasız çalıştırıldığını iddia etti.

"Okullarda tuvaletlerin ve koridorların temiz olmadığını, personelin yeterli olmadığını görüyoruz. Bu durum kabul edilemez. Hükümet, eğitim konusunda daha duyarlı olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır." dedi.

Eğitim İş Sendikası Manisa Şubesi, eğitimde yaşanan sorunları kamuoyunun gündemine taşımaya devam edeceğini ve bu konuda çözüm bulunması için mücadele edeceğini belirtti.

Whatsapp Image 2024 10 03 At 17.12.57 (1)

Muhabir: SERKAN ÖZCAN