El-Halil şehri, dünya üzerinde sürekli yerleşimin olduğu en eski şehirlerden biridir. Peki El-Halil kenti nerede? El-Halil neresi hangi ülkede? El-Halil'e nasıl gidilir? Kudüs'e nasıl gidebilirim? El-Halil kentinde gezilecek turistlik yerler? neresi gibi soruların cevapları haberimizin içinde yer almaktadır.

El-Halil kenti nerede? El-Halil neresi hangi ülkede? El-Halil'e nasıl gidilir?

El-Halil kenti nerede

El Halil, Filistin sınırları içinde yer alan bir kenttir. Kudüs’ün 30 kilometre güneyinde, Batı Şeria bölgesinin güneyinde konumlanmıştır. El Halil, Hz. İbrahim’in kabrinin bulunduğu ve Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından kutsal sayılan bir yerdir. Kentin bir bölümü İsrail yönetimi altındadır ve burada Yahudi yerleşimciler yaşamaktadır.

El Halil, Filistin’in Gazze’den sonra en büyük ikinci kentidir.

EL HALİL

El Halil’e gitmenin en kolay yolu Tel Aviv üzerinden gitmektir. İstanbul’dan Tel Aviv’e düzenlenen direkt uçuşlarla 2 saatlik bir yolculuğun ardından Ben Gurion Havalimanı’na ineceksiniz. Havalimanı’ndan paylaşımlı taksilerle 2-3 saatte, ticari taksilerle ise yarım saatte El Halil’e ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kudüs’ten de El Halil’e giden otobüsler bulunmaktadır.

El Halil’e giderken İsrail kontrol noktalarından geçmeniz gerekecektir. Bu nedenle pasaportunuzu yanınızda bulundurmanız önemlidir. El Halil’i ziyaret etmek için en uygun zaman bahar ve sonbahar aylarıdır.

Kudüs'e nasıl gidebilirim? 

Kudüs’e gitmenin en yaygın yolu Tel Aviv üzerinden gitmektir. İstanbul, Ankara ve Antalya’dan Tel Aviv’e direkt uçuşlar bulunmaktadır. Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’ndan Kudüs’e ulaşmak için otobüs, tren, taksi veya araç kiralama seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Kudüs’e gitmek için İsrail vizesi almanız gerekmektedir. Yeşil pasaportunuz varsa vizeye gerek yoktur. Kudüs’e gitmek için en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır.Kudüs'e nasıl gidebilirim için aşağıdaki haritadan yararlanabilirsiniz.

El-Halil kentinde gezilecek turistlik yerler?

El Halil, Filistin sınırları içinde yer alan bir kenttir. Kudüs’ün 30 kilometre güneyinde, Batı Şeria bölgesinin güneyinde konumlanmıştır. El Halil, Hz. İbrahim’in kabrinin bulunduğu ve Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından kutsal sayılan bir yerdir.

El Halil kentinde gezilecek turistlik yerler arasında şunlar sayılabilir:

  • İbrahim Camii: Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf’un mezarlarının bulunduğu kutsal bir camidir. Cami, bir kale görünümünde olan dikdörtgen bir yapıdır. Caminin altında ise Çifte Mezarlar Mağarası adı verilen bir mağara bulunmaktadır. Cami, Müslümanlar ve Yahudiler tarafından ortak kullanılmaktadır.

EL-HALİL İbrahim Camii

  • Eski Şehir: El Halil’in antik bölgesi olan Eski Şehir, kemerli çatıları ve labirent şeklindeki sokaklarıyla ilgi çekicidir. Eski Şehir’de The Souq adı verilen bir pazar yeri de bulunmaktadır. Burada üzüm bağları, seramik, deri işleri ve diğer el yapımı sanatları görebilirsiniz.

El Halil Eski Şehir

  • Tel Rumeida: El Halil’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Tel Rumeida, arkeolojik kazıların yapıldığı bir tepedir. Burada MÖ 3500 yılına kadar uzanan tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Tel Rumeida, aynı zamanda Yahudi yerleşimcilerin de yaşadığı bir bölgedir.

El-halil tel rumedia

El Halil’e giderken İsrail kontrol noktalarından geçmeniz gerekecektir. Bu nedenle pasaportunuzu yanınızda bulundurmanız önemlidir. El Halil’i ziyaret etmek için en uygun zaman bahar ve sonbahar aylarıdır...