Uzun süredir sağ bek pozisyonuna oyuncu arayan Galatasaray'da listenin önündeki isimlerden birisi de Elias Jelert. Yönetim Doue ve Wan Bissaka transferlerini bekletip Jelert üzerinde yoğunlaşmaya karar verdi.

Türk futbolseverler ve Galatasaray taraftarları Elias Jelert kimdir, kaç yaşında, nereli ve Elias Jelert Galatasaray transferi oldu mu sorularını sık sık soruyorlar. Bizde bu sorulara sizler için cevap vermeye çalışacağız.

Elias Jelert Galatasaray transferi oldu mu?

Danimarka Ligi takımlarından Kopenhag'da forma giyen Elias Jelert için Galatasaray transfer girişiminde bulunuyor. Sarı-kırmızılı takımın isteğini oyuncu tarafıda doğruladı ve transfer girişimleri olduğu kesinleşmiş oldu.

Kopenhag takımı kendi sayfasından  "Elias Jelert için Galatasaray'dan gelen teklifi doğruluyoruz. Taraflar arasında görüşmeler devam ediyor ancak bir anlaşma yok. Anlaşma sağlanması durumunda yeni bir duyuru yayınlanacak" duyurusunu yaptı.

Kopenhag'în Jelert için yaklaşık 10 milyon avro istediği düşünülüyor. Galatasaray ise bu bedeli 7 milyon avroya çekip transferi bitirme çabasında. 

Jelert transferinin detaylarını inceledik. Gelin birde kimmiş bu Jelert ona bakalım.

Manisa'da Yusuf Bulut anısına futbol turnuvası düzenlenecek Manisa'da Yusuf Bulut anısına futbol turnuvası düzenlenecek

Elias Jelert kimdir, nereli ve kaç yaşında?

12 Haziran 2003 doğumlu olan Jelert 21 yaşında Danimarkalı bir futbolcu. Oyuncu sağ bek pozisyonunda görev yapıyor ve Kopenhag takımında forma giyiyor. Jelert'in şuan için piyasa değeri 5.5 milyon avro. Oyuncunun 2027 yılına kadar Kopenhag ile sözleşmesi bulunuyor.

1.78 cm boyundaki Jelert güçlü fiziği ve atletizmi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle oyunun savunma tarafında eksikleri yok denecek kadar az. Sağ bek pozisyonun yanında sol bek olarakta görev yapabilmesi oyuncunun önemli özellikleri arasında gösteriliyor.

Jelert ilki 17 Ekim 2023'te olmak üzere Danimarka milli takımında da 3 kez forma giyme başarısı gösterdi. Jelert gol sayısı bakımında kısır bir oyuncu olarak görünsede asistleri ile takımlarına hücumda önemli bir katkı sağlıyor.

Jelert geçen sezon Kopenhag forması ile tam 45 maça çıkma başarısı gösterdi. Galatasaray'a karşı Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı bir performans gösteren oyuncu oynadığı 45 maçta 1 asist ile takımına katkı sağladı.

Galatasaray Jelert'i alıp Boey'de olduğu gibi birkaç yıl sonra Avrupa'nın önemli takımlarına büyük paralara satmayı düşünüyor.

Editör: Abdullah Akar