Sarıgöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Eroğlu, 23-29 Eylül arası kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Ahilik Haftasına ilişkin Manisa Aktif Haber'e konuşan Eroğlu, "Köklü tarihimizin bizlere miras bıraktığı Ahilik kültürünü yaşatmaya devam ediyoruz.'' dedi.

Eroğlu, ''Her yıl gurur ve coşkuyla kutladığımız Ahilik Haftası atalarımızdan bizlere bir mirastır. Köklü bir geçmişe sahip olan milletimiz kültürel zenginliklerinden biri olan Ahilik Haftası geleneğini sürdürüyoruz. Ahilik, tarihimizde sadece bir ticaret ve esnaf teşkilatından ziyade aynı zamanda ahlaki değerlerin yardımlaşma ve dayanışmanın da güzel örneklerinden.

Ahi Evran-ı Veli'nin öncülüğünde ortaya çıkan bu anlayış, öncelikle iş ahlakını, adalet ve toplumsal dayanışma ilkelerini kendine rehber edinmiştir. Ahilik anlayışı sadece esnaf üzerinde değil, ortaya koyduğu ilke ve rehberle ahlaklı adil bir yaşam tarzını teşvik eden bir sistemdir. 

Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti

Bu özel hafta, geleneklerimizi yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına bizlere büyük bir fırsat sunuyor. Ahilik felsefesinin temelinde yatan dürüstlük, iş ahlakı, kaliteli hizmet ve karşılıklı saygı, bizleri daha güçlü kılan değerlerdir. Esnafımızın emekleri, topluma kattıkları ve ekonomik hayatımıza sağladıkları katkılar asla unutulmamalıdır. Bu hafta boyunca, geçmişimizi yâd ederek, geleceğimiz için bir adım daha atmak ve ahilik anlayışını daha geniş kitlelere ulaştırmak için çaba göstermeliyiz. Ahilik Haftası'nın tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum'' İfadelerini kullandı.

Muhabir: Erdinç Alkan