Iskarta üzüm fiyatları düştü üretici isyanda Iskarta üzüm fiyatları düştü üretici isyanda

Sarıgöl’de 16. Sultani Üzüm Festivali için belediyenin kiralanmasını özel bir firmaya yaptırdığı stant yerlerinde metretül fiyatlarının yüksek olması Sarıgöllü esnafları isyan ettirdi.
Şikayetler üzerine Esnaf ve Sanatkârlar Odasında Emrah Eroğlu Başkanlığında esnaflar ile yapılan toplantıda stantlar için belirlenen 5 bin ila 10 bin arası değişen metretül fiyatları ele alındı. Toplantı sonucunda açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emrah Eroğlu, durumu Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz ile görüşeceklerini belirtti.
Eroğlu"Bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Sultani Üzüm Festivalinde açılacak olan stantlar için belirlenen ücretler çok yüksek. Zor durumda olan esnaflarımız için bir fırsat olan festival organizasyonu ne yazık ki bu fiyatlar altında esnafımıza merhem olamayacak. Esnaflarımızla yaptığımız toplantı sonucunda durumu çözüme kavuşturmak için Belediye Başkanımız Tahsin Akdeniz’den randevu talebinde bulunduk. İlçemiz ve esnafımızın menfaati için Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak Sarıgöl paydasında Belediye ile iş birliği yapmaya hazırız. ’ifadelerini kullandı.

Muhabir: Erdinç Alkan