2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı milli takımımız şampiyonada Portekiz çekya ve Gürcistan ile Aynı grupta yer alıyor. Şampiyona öncesinde A milli futbol takımımız ile alakalı birçok soru merak ediliyor ve araştırılıyor.

Bu soruların başında ise milli takımımızın Yıldız forvet oyuncusu Enes Ünal kadroda neden yok, Enes Ünal neden milli takıma alınmadı ve Enes Ünal milli takımı bıraktı mı gibi sorular geliyor.

Turgay Demirel yeniden TBF Başkanlığına aday Turgay Demirel yeniden TBF Başkanlığına aday

Biz de sizler için bu sorulara cevap vermeye çalışacağız şimdiden keyifli okumalar...

Enes Ünal Milli Takım EURO 2024 Kadrosunda Neden Yok?

Milli futbolcumuz Enes Ünal 2022-2023 sezonunun sonunda Getafe ile forma giyerken dizlerinden ağır bir sakatlık geçirmiş ve uzun süre futboldan uzak kalmıştı.

Ünal 2023-2024 sezonu devre arasında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Bournemouth'a transfer olup orada futbol hayatına devam etmeye başlamıştı.

Enes Ünal Bournemouth ile geçirdiği 4 ayda istikrarlı bir performans ortaya koyarken milli takımın geniş aday kadrosu listesinde de yer almıştı.

Enes Ünal milli takımın Mayıs sonunda yaptığı antrenmanların birinde sakatlanarak milli takımdan çıkarıldı. Oyuncunun sakatlık sürecinin uzun süreceği ve şampiyonada yer alamayacağı için milli takımından çıkarıldığı açıklandı.

Enes Ünal'ın milli takımda neden olmadığına göz attık. Gelin bir de milli oyuncumuzun kariyerine bakalım.

Enes Ünal Kaç Yaşında ve Hangi Takımlarda Oynadı?

1997 yılının Mayıs ayının 10 gününde Bursa'da dünyaya gelen Enes Ünal futbola da Bursaspor altyapısında başladı.

Enes Güçlü fiziği ve uzun boyu ile Avrupa takımlarının dikkatini çekmeyi başardı. Birçok takım Enes Ünal için Bursaspor'un kapısını çalmıştı Enes'i transfer eden takım ise Manchester City oldu.

2015 yılında Henüz 18 yaşındayken Manchester City'nin yolunu tutan Enes Ünal bu takımda hiç forma giyememesine rağmen birçok Avrupa takımında oynayarak kariyerini geliştirdi.

Enes Ünal Manchester City'den forma giyerken Genk Nac Breda ve Twente gibi takımlara kiralandı. Enes Ünal'ı bonservisi ile kadrosuna katan takım ise İspanya La Liga ekibi Villareal oldu.

Villareal'de beklenilen performansı veremeyen Enes Ünal sırasıyla Levante ve Getafe gibi takımlarda da forma giydi.

Enes Ünal Getafe'de muhteşem bir sezon geçirirken sakatlandı. Birçok basın mensubu Enes Ünal'ın bu sakatlığı yaşamasaydı Real Madrid'e transfer olacağını söylüyordu.

Enes Ünal Uzun bir sakatlık döneminin ardından bu yıl devre arasında Premier Lig takımlarından Bournemouth'a transfer oldu ve kariyerini orada sürdürüyor.

Enes Ünal'ın şu anki piyasa değeri 18 milyon euro.

Kaynak: Haber Merkezi