İnternet arama motorlarında gün içinde en çok aratılan kişilerden birisi olarak karşımıza Enis Bardhi çıkıyor. İşte Enis Bardhi'nin hayatının satır başları, kariyeri veözel yaşamı hakkında tüm bilinmeyenler sizlerle...

Enis Bardhi Müslüman mı? Enis Bardhi dini inancı nedir?

Enis Bardhi'nin hakkında en çok sorulan sorulardan olan Enis bardhi Müslüman mı? Sorusunun cevabı çok nettir. Enis Bardhi sosyal medya hesapları incelendiğinde bir Müslüman olduğu ortaya çıkıyor.

Enis Bardhi (d. 2 Temmuz 1995), Süper Lig kulübü Trabzonspor ve Kuzey Makedonya milli takımında ofansif orta saha oyuncusu olarak oynayan Makedon profesyonel futbolcudur.

Arnavut bir ailenin çocuğu olarak Üsküp'te doğan Bardhi, kariyerinin ilk yıllarına KF Skupi'de başladı. Daha sonra 2013 yılında Brøndby IF'nin gençlik sistemine katıldı.

Ancak aynı yılın Kasım ayında İsveç 2. Futbol Ligi kulübü KSF Prespa Birlik ile bir yıllık profesyonel anlaşma imzaladı. Bu süre zarfında kulüpte on maça çıktı ve beş gol atarak küme düşmekten kıl payı kurtulmalarına yardımcı oldu.

Újpest
Ağustos 2014'te Bardhi, Macar Nemzeti Bajnokság I kulübü Újpest'e deneme amaçlı transfer oldu ve ay sonunda üç yıllık bir sözleşme imzaladı.

Levante
17 Temmuz 2017'de Bardhi, La Liga ekibi Levante UD ile tahmini 1,5 milyon € karşılığında üç yıllık bir anlaşma imzaladı. La Liga'daki ilk maçına 21 Ağustos'ta Villarreal CF karşısında alınan 1-0'lık galibiyetle çıktı.

26 Ağustos'ta Deportivo de La Coruña ile evlerinde 2-2 berabere kaldıkları maçta direkt serbest vuruştan en üst kademedeki ilk golünü attı.

Trabzonspor
Bardhi, 12 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye Süper Lig kulübü Trabzonspor'a transfer oldu.

Milli Takım Kariyeri

Bardhi, Kosovalı Arnavut bir ailenin çocuğu olarak Makedonya'da doğdu ve bu nedenle Makedonya, Arnavutluk veya Kosova'yı temsil etme hakkına sahipti. Bardhi Arnavutluk'u temsil etmek istiyordu ve "Üsküp'te doğmuş, Arnavut bir aileden gelen ve Arnavutluk için oynamak istemeyecek bir Arnavut olduğuna inanmıyorum" demişti.

Arnavutluk Futbol Federasyonu için scouting menajeri olarak atanan Redi Jupi, Bardhi'ye hiç yaklaşmadı veya Bardhi'nin menajerlerine cevap vermedi. Makedonya Futbol Federasyonu'nun gerçek bir ilgi göstermesi ve Bardhi'nin Arnavutluk Futbol Federasyonu'nun durumu ele alışını ve yanıtını profesyonelce bulmaması üzerine Makedonya'ya çağrılmayı kabul etti.

Ancak Arnavutluk Futbol Federasyonu temsilcisi Jetmir Salihu, Bardhi'nin iddiasını reddederek oyuncu ile aralarında geçen ve Bardhi'nin Arnavutluk için oynamakla hiçbir zaman ilgilenmediğini gösteren tüm metin mesajlarını açıkladı.

Salihu ayrıca oyuncuyu Arnavut halkı tarafından bir kahraman olarak görülmek amacıyla federasyonun imajına zarar vermeye çalışmakla suçlayarak şunları söyledi: "2010 yılından bu yana bu tür yüzlerce vaka yaşadım, futbolcular milli takımı reddettiler ve sonunda bu tür açıklamalarla ortaya çıktılar çünkü Arnavutların sempatisini kazanmak için FSHF'yi suçlu göstermek istiyorlar."

Bardhi, Kuzey Makedonya'yı 17 yaş altı, 19 yaş altı ve 21 yaş altı seviyelerinde temsil ettikten sonra 27 Mart 2015 tarihinde ilk uluslararası maçına çıktı ve Belarus'a karşı 2-1 kaybedilen UEFA Euro 2016 elemelerinde Artim Položani'nin yerine ilk yarıda oyuna girdi.

Bardhi, Kuzey Makedonya'nın UEFA Euro 2020 kadrosunda yer aldı ve grup aşamasındaki üç maça da ilk 11'de başladı.[14] Eylül 2023'te Kuzey Makedonya milli futbol takımının kaptanı oldu.