Türk spor camiasının renkli ve tartışmalı simalarından biri olan Erman Toroğlu, yaklaşık 10 yıl boyunca A Spor kanalında spor yorumculuğu yaptı. "90+1" adlı programda sert eleştirileri ve cesur yorumlarıyla tanınan Toroğlu, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla A Spor'dan ayrıldığını duyurdu. Bu ayrılık, spor dünyasında büyük bir yankı uyandırdı ve Toroğlu’nun hangi kanalda yorumlarına devam edeceği merak konusu oldu.

Erman Toroğlu A Spor'dan Neden Ayrıldı?

Erman Toroğlu'nun A Spor'dan ayrılmasının kesin nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, kulislerde çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor. Toroğlu'nun Ekol TV'ye transfer olmasının sebebinde Ekol TV'den iyi teklif aldığı yönünde.

Erman Toroğlu Hangi Kanalda Devam Edecek?

Erman Toroğlu'nun yeni adresi belli oldu: Ekol TV. Önümüzdeki sezondan itibaren, usta yorumcu Ekol TV ekranlarında izleyicileriyle buluşuyor. Ekol TV Spor Müdürü Onur Yıldız, bu transferi sosyal medya üzerinden duyurdu ve bu hamle, TV dünyasında önemli bir transfer olarak değerlendirildi.

Erman Toroğlu Kimdir?

Erman Toroğlu, spor dünyasında sadece yorumcu kimliğiyle değil, aynı zamanda futbolcu ve hakem olarak da iz bırakan bir isim. Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde Kamu Yönetimi Bölümü'nde eğitim aldı. Ancak eğitimini tamamlaması uzun bir sürece yayıldı ve nihayetinde 1976 yılında mezun oldu.

Futbolculuk kariyerine Gençlerbirliği'nde başlayan Toroğlu, sırasıyla Güneşspor, Mersin İdman Yurdu ve MKE Ankaragücü’nde forma giydi. Futbolu bıraktıktan sonra hakemliğe geçiş yapan Toroğlu, 1989 yılında FIFA kokartını taktı ve 1991 yılında İsviçre ile San Marino arasındaki Euro 92 eleme maçını yönetti.

Emniyet Müdürü Aktaş'tan şehit ailesine ziyaret Emniyet Müdürü Aktaş'tan şehit ailesine ziyaret

Erman Toroğlu'nun televizyon kariyeri, Şansal Büyüka ile birlikte Show TV ve ardından Lig TV'de yayınlanan "Maraton" adlı programda başladı. Yorumculuk kariyerinde pek çok kanalda görev alan Toroğlu, 2010-2013 yılları arasında Telegol'de futbol yorumculuğu yaptı ve sonrasında A Spor’da izleyiciyle buluştu.

Toroğlu'nun kişisel hayatı da sıkça medyada yer buldu. 1974 yılında evlendiği Şükran Toroğlu’ndan 2011 yılında ayrılan Toroğlu, 2022 yılında kendisinden 34 yaş küçük olan eski avukatı Ezgi Yavuz ile dünya evine girdi. Bu evlilik, magazin dünyasında da büyük ilgi gördü.

Editör: Safa Erdoğan