Avrupa Futbol Şampiyonasında son 16 turunda ilk 4 maç tamamlandı. Son 16 turunun ilk maçında İsviçre İtalya'yı 2-0 ile geçerek çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. Çeyrek finale çıkacak takımı belirleyecek olan ikinci maçta ise Almanya ve Danimarka karşı karşıya geldi.

Almanya kötü hava koşulları nedeniyle 20 dakika duran maçı Havertz ile Musiala'nın golleriyle 2-0 kazandı ve ikinci çeyrek finalist oldu. Son 16 turu ikinci gününde favoriler zorlansa da kazanmayı bildi.

İkinci günün ilk maçında İngiltere ile Slovakya karşı karşıya geldi. İngilizler 90+5'e 1-0 geride girsede. Önce Bellingham ile maçı uzatmaya taşıdı ardından da Kane ile tur atladı.

Günün ikinci maçında ise ispanya Gürcistan'ı 4-1 ile geçti ve Almanya'nın rakibi oldu. Turnuvada bugün oynanacak maçlarda çok merak ediliyor.

EURO 2024 1 Temmuz hangi maçlar var?

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında bugün belkide son 16 turunun en yüksek profilli maçı oynanacak. Belçika ile Fransa saat 19.00'da turu geçebilmek için sahaya çıkacak.

Fransa turnuvanın en büyük iki favorisinden birisiydi. Gruplarda Avusturya'nın arkasında ikinci olan Fransızlarda en büyük kozları Mbappe takımdaki yerini alacak.

Belçika ise altın jenerasyonun son turnuvasında Fransa karşısında kazanıp adını çeyrek finale yazdırmak istiyor. Günün ikinci maçı ise bizim grubumuzda lider olan Portekiz ile Slovenya'yı karşı karşıya getirecek.

Bugün oynanacak iki maçın kazananları çeyrek finalde birbirleri ile karşı karşıya gelecek.

EURO 2024 1 Temmuz günün programı şu şekilde;

  • 19.00 Fransa-Belçika
  • 22.00 Portekiz-Slovenya