Evin atmosferini değiştiren ve mis gibi kokularının etrafı sardığı çiçekler, doğru bakılmadığında çok kolay solabiliyorlar. Ev çiçekleri için en çok tercih edilenleri ve bakımlarının nasıl olduğunu anlattık! 

Ev Cicekleri 5

En Güzel Ev Çiçekleri: Evde Bakılması Kolay Çiçekler Hangileridir?

Canlı ev çiçekleri, doğanın tazeliğini ve büyüleyici renklerini yaşam alanlarına taşımanın harika bir yoludur. Evde bakılabilecek çiçekler hem estetik görünümleri hem de kolay bakımları ile herkesin keyifle yetiştirebileceği bitkilerdir. 

Kokulu ev çiçeklerinin canlı renklerle bezeli paleti, yalnızca evleri süslemekle kalmıyor; aynı zamanda yaşam alanlarına ferahlık da katıyor. Gelin, bakımı kolay ve görünümü harika ev çiçeği çeşitlerine daha yakından bakalım… 

Ev Cicekleri Lilyum

Evin Havasını Temizleyen Bitkiler

Oksijen üretimini destekleyen bitkileri yaşamınıza dahil ederek evinizin havasını temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu dayanıklı ev çiçekleri, ferah ve sağlıklı bir ortam oluşturmak için biçilmiş kaftandır.

Evinizin havasını tertemiz hale getirecek bitkilerden bazıları şunlardır: 

  • Bulunduğu ortamın havasını arındıran aloe vera bitkisi, ev çiçeklerinden bakımı kolay seçeneklerin başında gelir.
  • Beyaz çiçekleri ile bilinen lilyum, zarif yapısıyla evlere şıklık katar.
  • Gece boyu oksijen üreten deve tabanı, ev için saksı çiçekleri arasında bakımı en kolay olanlardan biridir.

Evinizin atmosferine doğallık ve temizlik katmak isterseniz bu tür ev çiçekleri bakımını kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Ev Cicekleri Kalonso

Dekoratif Salon Çiçekleri

Ev çiçekleri bakımı kolay olmalarıyla pratik bir deneyim sunar. Üstelik hoş ve zarif görünümleri ile ev dekorasyonunu tamamlayan estetik ögeler olarak da göz dolduruyor. 

Dekoratif ev çiçek çeşitleri arasında göz zevkinize hitap edebilecek seçeneklerden bazıları şunlardır: 

  • En çok tercih edilen salon çiçeklerinin başında orkideler geliyor. Üstelik doğru bir bakımla uzun yıllar boyunca salonlarınızı süslemeleri de mümkün. 
  • Sardunyalar, yıl boyunca çiçek açarak yaşam alanlarında bahar rüzgârları estiren bitkilerdir. 
  • Kalanşo çiçeği, iç mekânlara güzellik katan bitkiler arasında yer alıyor. Minimal boyutlara sahip oldukları için bu ev çiçekleri bakımı açısından oldukça pratiktir. 

Ev çiçekleri bakımı, pek çok kişi için oldukça kolay bir iş olabilir. Ancak gündelik yaşamın yoğun temposu arasında çiçek bakımına fırsat bulmakta zorlananlar da olabilir. Böyle durumlarda yapay vazo seçenekleri harika bir alternatiftir. 

Ev Cicekleri Yucca

Ağaç Tipi Salon Çiçekleri

Evinizin havasını tamamen değiştirmek isterseniz büyük salon çiçekleri sizin için uygun bir tercih olabilir. Ağaç tipi ev çiçekleri bakımını gerçekleştirmek, tahmin ettiğinizden çok daha kolay.

Yaşam alanlarında en sık tercih edilen bazı ağaç tipi salon çiçekleri aşağıdaki gibidir: 

  • Yucca bitkisi, uzun ve sivri yapraklarıyla dayanıklı bir seçenek olarak öne çıkar. 
  • Büyük ve parlak yapraklarıyla yaşam alanlarına renk katan ficus, harika bir seçenek olabilir.
  • Yoğun yapraklarıyla göz dolduran kauçuk ev çiçekleri bakımı kolay ve pratik bitkilerdir. 

Ağaç tipi salon bitkileri de tıpkı ev çiçekleri gibi doğa dostu bireylerin gözde tercihleri arasındadır. 

Ev Cicekleri Deve Tabani

Ev Çiçeklerine Nasıl Bakılır?

Evde çiçek yetiştirmek için temel bakım gerekliliklerini sağlamak oldukça önemli. Doğru ışık, temiz toprak, sulama ve gübreleme ile çiçeklerinizin canlı ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Elbette her bitkinin kendi özgü bazı bakım işlemlerine ihtiyaç duyabileceğini de hatırlatmakta fayda var. 

Evde bakabileceğiniz çiçeklerden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Deve tabanı çiçeği
  • Yelken çiçeği
  • Kasımpatı çiçeği

Deve Tabanı Çiçeği Bakımı

Tropikal bir bitki olan deve tabanının bakımı, uygun şartlar sağlandığında oldukça kolaydır. Bu ev çiçekleri bakımında en önemli koşul, ortam ısısını iyi ayarlamaktır. 

Doğu Demirkol Sevgilisi Kim? Ayşe Kırca Kimdir? Kimin Kızı? Kaç Yaşında? Doğu Demirkol Sevgilisi Kim? Ayşe Kırca Kimdir? Kimin Kızı? Kaç Yaşında?

Deve tabanı gibi evde bakılabilecek çiçekler ılık ortamları sever. Sulama için kullanılacak suyun da ılık ve dinlendirilmiş olmasında fayda var. 

Yelken Çiçeği Bakımı

Bir diğer adıyla barış çiçeği olarak da anılan yelken çiçeği, narin yapısına göre oldukça dayanıklı bir bitkidir. Mineral bakımından zengin bir toprak ve aydınlık bir ortam, bu güzel çiçeği yetiştirmek için ideal koşulları sağlayabilir.

Yelken çiçeği, gelişmiş adaptasyon yeteneği ile farklı hava koşullarına kolayca uyum sağlar. Yüksek hava sıcaklıkları söz konusu olduğunda bitkinin toprağını nemlendirmeyi ihmal etmeyin. 

Ev Cicekleri Kasimpati

Kasımpatı Çiçeği Bakımı

Kasımpatı özellikleri ile ev çiçekleri bakımını en pratik hâliyle deneyimlemenizi sağlayacak bir seçenektir. Öncelikle dallarının arasında kuruyan yaprakları düzenli olarak temizlemenizi tavsiye ederiz. 

Kasımpatılar, sık aralıklarla sulanmak ister. Bitkinin toprağını sık sık kontrol ederek gerektiğinde bir sprey yardımıyla nemlendirebilirsiniz.