Ev hanımları da artık emekli olabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl çıkacak torba yasayla ev hanımları isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacak.

Ev Hanımları Da Emekli Olabilecek

Ev hanımlarına getirilecek olan emeklilik düzenlemesinin detaylarını Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci aktardı. Cenkci, ''Ev kadınları, isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödeyebilecek ve oranlar çalışmalar netleştikçe paylaşacağız. Bu primlerin bir kısmı da devlet tarafından teşvik edilecek. Yani bir kısmını da devlet ödeyecek. Ev kadınlarına da böyle bir kolaylık sağlanacak'' dedi.

EMEKLİLİK PRİMLERİNDE 2,133 LİRA 65 KURUŞ DEVLET DESTEĞİ

Yemek, çamaşır, ütü derken, tam gün evde çalışan ev kadınlarına isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödemelerinin üçte birini devlet destekleyecek.

Ev Hanımları Da Emekli Olabilecek (1)

Bakanlıktan mazot ve gübre desteği ile ilgili açıklama! Bakanlıktan mazot ve gübre desteği ile ilgili açıklama!

Ev hanımları, 7200 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanabilecekler. Bu sayede emekli aylığı almanın yanı sıra sağlık hizmetlerinden de faydalanabilecekler.

Devlet, ev hanımlarının bu imkandan yararlanabilmeleri için isteğe bağlı sigorta primlerinde de destek sunacak. Yatırılacak olan 6,400 lira 80 kuruşluk prim bedelinin 2,133 lira 65 kuruşu devlet tarafından karşılanacak. Bu sayede ev hanımları daha az ödemeyle emeklilik hayallerine kavuşabilecekler.

Kaynak: Haber Merkezi