Aldatmak, bir kişi veya şeyin gerçek durumunu gizleyerek, başka bir kişi veya şeyin gerçek durumunu göstererek veya söyleyerek yanıltmak demektir. Aldatmak, genellikle olumsuz bir anlam taşır ve güveni, sadakati, dürüstlüğü veya ahlakı ihlal etmek olarak görülür. Özellikle ilişkilerde aldatmak çok büyük problem yaratan bir durumdur. Bu nedenle bu konular hakkında çok fazla soru soruluyor. İşte Evli erkek sevgilisini neden bırakmaz? Evli bir erkek başka kadına neden ilgi duyar? Gibi soruların cevapları haberimiz içerisinde yer almaktadır.

Evli erkek sevgilisini neden bırakmaz? Evli bir erkek başka kadına neden ilgi duyar?

Eşlerini aldatan erkeklerin nedenleri şöyle olabilir:

Eşlerine olan sevgilerinin zayıflaması veya yok olması. Bazı erkekler eşlerine karşı duygusal bağlarını kaybeder ve başka kadınlarda sevgi, aşk veya arzu bulmaya çalışırlar. Eşlerine olan sevgilerinin sürmesi ama heyecanın kaybolması.

Bazı erkekler eşlerini çok sevdikleri için onları aldatmazlar. Ancak bazen sevmelerine rağmen biraz macera aramak için onları aldatırlar. Onlar için bu aldatma sadece bir anlık zevk almaktan ibarettir.

Eşlerinin cinsel performansından memnun olmamak veya tatmin olmamak. Bazı erkekler eşleriyle cinsel uyum sağlayamadıkları için başka kadınlarla birlikte olur. Bu erkekler cinselliği aşktan ayırabilir ve eşleriyle olan ilişkilerini bozmayacaklarını sanabilirler.

Kendini kanıtlama veya özgüven kazanma. Bazı erkekler daha çekici, güçlü veya başarılı olduklarını göstermek için eşlerini aldatır. Bu erkekler başka kadınlar tarafından ilgi görmekten zevk alır ve kendilerine olan güvenlerini arttırır.

Fırsatçılık veya meraklılık. Bazı erkekler eşlerini aldatmak için özel olarak uğraşmaz ancak karşılarına gelen fırsatları kaçırmaz. Bu erkekler başka kadınlarla nasıl olacağını merak eder ve yaşamak ister.

Bu nedenler aldatmanın doğru olduğunu veya kabul edilebilir olduğunu göstermez. Aldatma, ilişkide güveni yıkar, yalan ve ihanet yaratır, duygusal acılar verir ve boşanma gibi sonuçlara sebep olabilir. Aldatmayı engellemek ve sağlıklı bir ilişki devam ettirmek için, eşler arasında açık iletişim, saygı, sevgi, sadakat ve anlayış bulunması gerekir.

Aldatan erkek ne yapar?

Eşinizin sağlığıyla ve görünümüyle ilgilendiğini görmek hoşunuza gidebilir. Fakat spor salonunda çok zaman harcamak sizin tarzınız olmayabilir. Kocanız kendini çıplak göstermek için yeni bir bahane bulduysa, en sevdiği yemeklerin kalorisini hesaplamaya başladıysa, şüphelenmeye başlayabilirsiniz. İnsanlar aldatırken genellikle yeni bir hayata başlamış gibi hissederler. Eşlerine ilk aşık oldukları dönemdeki gibi. Aşkın, istenmenin ya da özgüvenin verdiği coşku, onları bambaşka biri gibi algılamanıza neden olabilir.

hormonlarrrr

Eşini aldatan erkek nasıl davranır: Yeni bir ilişkinin ortaya çıkardığı değişimleri fark ediyor olabilirsiniz. Hatta, yeni ilişkiyi önemli birinden gizlemenin verdiği gerilim, onu daha çok cezbeden şey olabilir. Saklı kalmaktan ve yakalanmamak için uğraşmaktan kaynaklanan bir heyecan söz konusudur. Aldatmak, heyecanlı ve riskli bir ilişki oluşturabilir. Kişinin ana partneriyle olan ilişkisinin sıkıcılığından uzaklaşmanın bir yolu olabilir.

Erkeğin aldattığı nasıl belli olur?

Erkekler aldatırken aptalca davranmazlar! Çok gizli davranmanın kendilerini daha çok şüpheli yapacağını anlarlar. Bu yüzden, bazı aldatan eşler (özellikle bunu alışkanlık haline getirmiş olanlar) size e-postalarını, telefonlarını ve sosyal medya hesaplarını rahatça kontrol etmenize izin verirler. Çünkü aldatan erkek davranışı olarak, başka biriyle olan mesajlaşmalarını başka bir yerde sakladıklarını bilirler. Küçük konularda bile size dürüst olamıyorsa, büyük konularda size gerçeği söyleyebileceğine güvenmeniz zor olabilir.