Kuvayi Milliye ne demek kısa bilgi? Kuvayi Milliye nedir ve özellikleri nelerdir? Kuvayi Milliye'nin başında kim vardı? Kuvayi Milliye ne demek kısa bilgi? Kuvayi Milliye nedir ve özellikleri nelerdir? Kuvayi Milliye'nin başında kim vardı?

Mehmet: Fetihler Sultanı dizisini izleyenler Fatih Sultan Mehmet’in hayatını yakından araştırmaya başlıyor. İstanbul Fatihi hakkında Fatih Sultan Mehmet'in kaç eşi vardı sorusu soruluyor. Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Fatih Sultan Mehmetin Kac Esi Vardi5

Fatih Sultan Mehmet'in Kaç Eşi Vardı?

6. Osmanlı Padişahı II. Murad’ın oğlu olan Fatih Sultan Mehmet yaptığı fetihlerle Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa’ya ilerleyişinin önünü açtı. Ayrıca İstanbul’u fethederek dünya tarihindeki en önemli isimlerden birisi oldu. Hatta bu fetihle Orta Çağın bitip Yeni Çağın başlamasına yol açtı.

Bu nedenle hakkında onlarca kitap, dizi ve film yayınlandı. Bu yılın başlarında yayınlanmaya başlayan Mehmet: Fetihler Sultanı dizisiyle herkes yeniden Fatih Sultan Mehmet’i araştırmaya başladı. İstanbul Fatihi’nin hayatını araştıranlar Fatih Sultan Mehmet'in kaç eşi vardı sorusuna cevap bulmaya çalışıyor.

7. Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet, sekiz kez evlendi. Eşlerinin ismi şu şekildedir:

  • Emine Gülbahar Hatun
  • Gülşah Hatun
  • Helena Hatun
  • Alexias Hatun
  • Sitti Mükrîme Hatun
  • Hatice Hatun
  • Çiçek Hatun
  • Anna Hatun

Fatih Sultan Mehmetin Kac Esi Vardi 3

Fatih Sultan Mehmet Çocuklarının İsimleri Ne?

Fatih Sultan Mehmet'in kaç eşi vardı sorusuna cevap bulanlar padişahın çocuklarını da merak ediyor. Toplamda sekiz kez evlenen Fatih Sultan Mehmet’in bilinen dört çocuğu vardır.

Çocuklarının ismi şu şekildedir:

  • II. Bayezid
  • Cem Sultan
  • Şehzade Mustafa
  • Gevherhan Hatun

Fatih Sultan Mehmet Kızı Var Mı?

İstanbul’u fethederek bir çağı kapatıp yenisini açan Fatih Sultan Mehmet’in kızının olup olmadığı merak ediliyor. Sekiz eşi olan Fatih Sultan Mehmet’in üç oğlu ve bir kızı vardır. Kızının ismi Gevherhan Hatun’dur.

Gevherhan Hatun, 1474 yılında Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan'ın oğlu Uğurlu Mehmet Bey ile evlendirildi. Bu evlilikten Göde Ahmed adında bir oğlu oldu. 1477 yılında Uğurlu Mehmet Bey öldürülünce İstanbul’a döndü.

Fatih Sultan Mehmetin Kac Esi Vardi4

Fatih Sultan Mehmet'in En Sevdiği Eşi Kimdir?

Fatih Sultan Mehmet'in kaç eşi vardı diye soranlar en sevdiği eşinin kim olduğunu da öğrenmek istiyor.  Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği eşinin kim olduğunu kesin olarak bilmek mümkün olmasa da bazı tarihçilere göre bu isim Emine Gülbahar Hatun olabilir.

Emine Gülbahar Hatun Kimdir?

Bazı tarihçilere göre Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği eşi olan Emine Gülbahar Hatun’un kim olduğuna kısaca değinelim. Emine Gülbahar Hatun hakkında Arnavut, Fransız veya Sırp asıllı olduğu yönünde iddialar vardır. Fatih Sultan Mehmet’in ilk eşi olup II. Bayezid ve Gevherhan Hatun’un annesidir. II. Bayezid’in 1456 yılında Amasya sancak beyliğine atanması üzerine Amasya’ya taşındı.

II. Bayezid’in tahta çıkışına kadar orada yaşadı. Ardından oğluyla birlikte İstanbul’a döndü. 1492 yılında hayatını kaybetti. Fatih Camisindeki kendisi için yapılan türbeye defnedildi. II. Bayezid annesinin hatırasını yaşatmak için Tokat’ta Hatûniye Camisini yaptırdı.

Fatih Sultan Mehmet'in Oğulları Kimlerdir?

Fatih Sultan Mehmet'in kaç eşi vardı sorusuna cevap bulanlar padişahın oğullarının kimler olduğunu da merak ediyor.

Fatih Sultan Mehmet’in II. Bayezid, Cem Sultan ve Şehzade Mustafa adlarına üç oğlu vardır.

Fatih Sultan Mehmetin Kac Esi Vardi 5

Fatih Sultan Mehmet'ten Sonra Tahta Kim Geçti?

Fatih Sultan Mehmet’in hayatını araştıranlar ondan sonra tahta kimin geçtiğini öğrenmek istiyor. Fatih Sultan Mehmet, 3 Mayıs 1481 tarihinde hayatını kaybettikten sonra tahta oğlu II. Bayezid geçti.

II. Bayezid Kimdir?

Fatih Sultan Mehmet’ten sonra tahta çıkan II. Bayezid, 3 Aralık 1447 tarihinde dünyaya geldi. Annesi Emine Gülbahar Hatun’dur. 22 Mayıs 1481 tarihinde tahta çıkmadan önce 27 yıl boyunca Amasya sancakbeyliği yaptı. Padişahlığının ilk yıllarında kardeşi Cem Sultan’ın isyanlarını bastırmakla uğraştı. Daha sonra Osmanlı’daki taht kavgasından cesaret alan batılı ve doğulu devletlerle mücadele etmek zorunda kaldı. Özellikle Memlükler’le uzun yıllar süren savaşlar yaşandı. Ayrıca Şah İsmail de gözünü Anadolu’ya çevirmeye başladı.

19 Nisan 1512 tarihinde Şehzade Selim (Yavuz Sultan Selim), yeniçerilerin desteğini alarak babası II. Bayezid’i tahttan indirdi. Tahttan çekilen II. Bayezid, 26 Mayıs 1512'de Edirne’de hayatını kaybetti. Bazı tarihçiler Şehzade Selim’in babasını zehirlettiğini iddia ediyor.

Yedinci Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet hakkında merak edilenleri cevapladık.

Editör: Gulce Editor