Şampiyonlar Ligi'nde 3 ön eleme turunda Lille'ye elenen Fenerbahçe ligde de Göztepe deplasmanında 2-0 öne geçtiği maçta 2 puan bıraktı. Sarı-lacivertli takım 2 trasnfer döneminde de 6 numara sorununu çözmeye çalışıyor. Fakat orayı henüz doldurabilmiş değil.

Gündeme Berge, Casemiro, Goretzka ve Amrabat gibi isimler gelirken basına sızan son iddia ise Chelsea'nin genç oyuncusu Carney Chukwuemeka oldu. Fenerbahçe taraftarları ve Türk futbol severler Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki Carney Chukwuemeka özelinde çok fazla soru soruyorlar.

Bizde bu sorulardan olan Carney Chukwuemeka Fenerbahçe'ye transfer olacak mı, Carney Chukwuemeka kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli gibi sorulara sizler için cevap vereceğiz.

Fenerbahçe Carney Chukwuemeka Mi Transfer Edecek Carney Chukwuemeka Kimdir Kaç Yaşında Ve Aslen Nereli 11

Fenerbahçe Carney Chukwuemeka mi transfer edecek?

2003 doğumlu olan Carney Chukwuemeka Chelsea'nin kadrosunda bulunan çok sayıda oyuncudan birisi. Kadrosunda şişkinlik olan Londra takımı bu oyuncuların bazılarını elden çıkararak kadrosunda eksilmeye gitmek istiyor. Özellikle orta sahada çok alternatifi olan İngiliz kulübü bazı oyuncularını kiralık olarak göndermeye sıcak bakıyor.

Bu oyuncular arasında Carney Chukwuemeka'de var. Chukwuemeka için Fenerbahçe cuzi miktarda kiralama bedeli ve iyi bir maaş ile oyuncuyu 1 yıllığına takıma katma peşinde. Chukwuemeka'yı Mourinho özellikle istiyor ve orta saha da Fred ile birlikte iyi bir uyum içinde oynayacağını düşünüyor.

15 milyon avro piyasa değeri olan Chukwuemeka için Fenerbahçe satın alma kozunu da kullanabilir. Bu durumda oyuncunu satın alma hakkı ilk olarak Chelsea'de oalcak şekilde bir sözleşme yapılması bekleniyor.

Fenerbahçe Carney Chukwuemeka Mi Transfer Edecek Carney Chukwuemeka Kimdir Kaç Yaşında Ve Aslen Nereli 22

Dev derbi tam 100 ülkede canlı olarak yayınlanacak Dev derbi tam 100 ülkede canlı olarak yayınlanacak

Fenerbahçe Carney Chukwuemeka mi transfer edecek sorusuna cevap verdik. Birde Carney Chukwuemeka kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli gibi sorulara cevap arayalım.

Carney Chukwuemeka kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Carney Chibueze Chukwuemeka (d. 20 Ekim 2003), Premier Lig kulübü Chelsea'de merkez orta saha veya sol kanat oyuncusu olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcudur. Chukwuemeka 1.87 cm boyunda ve 77 kilo ağırlığındadır.

Northampton Town ve Aston Villa akademilerinin bir ürünü olan Chukwuemeka, 2022'de Chelsea'ye imza atmadan önce 2021'de ikinci kulübün ilk takımı için ilk çıkışını yaptı. Nijeryalı bir ailenin çocuğu olarak Avusturya'da doğan Chukwuemeka, İngiltere'yi uluslararası gençlik düzeyinde temsil etmektedir.

Chukwuemeka, Mart 2016'da Northampton Town akademisinden Aston Villa akademisine katıldı. Villa ile ilk profesyonel sözleşmesini Temmuz 2020'de imzaladı.

Chukwuemeka takımdaki ilk maçına 19 Mayıs 2021'de Tottenham Hotspur'a karşı deplasmanda alınan 2-1'lik galibiyetle çıktı ve oyuna girdikten birkaç dakika sonra direğe vurdu. 23 Mayıs 2021'de 2020-21 sezonu için Aston Villa Akademi Sezonun Oyuncusu seçildi. Ertesi gün Chukwuemeka, finalde Liverpool U18'i 2-1 yenerek FA Gençlik Kupası'nı kazanan Aston Villa U18s kadrosunun bir parçasıydı.

Chukwuemeka ilk üst düzey maçına 24 Ağustos 2021'de EFL Cup'ın ikinci turunda Barrow'a karşı alınan 6-0'lık galibiyetle çıktı ve dört gün sonra Brentford ile 1-1 berabere kalınan maçta ilk lig maçına çıktı. Paul Merson bu performansı “olağanüstü” olarak nitelendirdi ve “mutlak bir yıldız olacak” diye ekledi.

2 Ağustos 2022'de Aston Villa ve Chelsea, kulüplerin Chukwuemeka'nın kalıcı transferi için oyuncunun kişisel şartları kabul etmesi ve sağlık kontrolünden geçmesine bağlı olarak anlaşmaya vardıklarını doğruladı.

4 Ağustos 2022'de Chelsea, Chukwuemeka ile altı yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.20 Ağustos 2023'te Chukwuemeka ilk üst düzey golünü West Ham United'a 3-1 yenildikleri maçta attı, aynı maçın ilerleyen dakikalarında dizinden sakatlanarak oyundan alındı.

Fenerbahçe Carney Chukwuemeka Mi Transfer Edecek Carney Chukwuemeka Kimdir Kaç Yaşında Ve Aslen Nereli 33

Chukwuemeka, Avusturya, İngiltere ve Nijerya milli takımlarında oynama hakkına sahiptir. İngiltere U17 milli takımında iki kez forma giydikten sonra, 29 Mart 2021'de Galler karşısında alınan 2-0'lık galibiyette İngiltere U18 takımı için ilk maçına çıktı.

2 Eylül 2021'de Chukwuemeka, İngiltere U19'ları için ilk maçına St George's Park'ta İtalya U19'larına karşı alınan 2-0'lık galibiyet sırasında çıktı ve aynı zamanda takımın kaptanlığını yaptı. 10 Kasım 2021'de, 2022 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası eleme maçında Andorra U19'a karşı alınan 4-0'lık galibiyette bu seviyedeki ilk golünü attı.

17 Haziran 2022'de Chukwuemeka, 2022 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası finalleri için İngiltere kadrosuna seçildi. Chukwuemeka, turnuvalarının her maçında yer aldı ve Avusturya ve Sırbistan'a karşı grup aşaması zaferlerinde gol attı.

1 Temmuz 2022'de, İngiltere'nin finalde İsrail'e karşı 3-1 uzatmalarda kazandığı zaferde ikinci golü attı. Yarışma sırasındaki performansı, turnuvanın UEFA takımına dahil edilmesini sağladı.

21 Eylül 2022'de Chukwuemeka, Pinatar Arena'da Şili'ye karşı kazanılan 3-0'lık zafer sırasında İngiltere U20'deki ilk maçına çıktı. 10 Mayıs 2023'te Chukwuemeka, 2023 FIFA U-20 Dünya Kupası için İngiltere kadrosuna dahil edildi.

Ancak, kulüp taahhütleri nedeniyle grup aşamalarından sonrasına kadar turnuvaya gelmedi. Turnuvadaki tek maçında İtalya'ya karşı on altı tur yenilgisinde başladı. 

Chukwuemeka Igbo kökenlidir. Nijeryalı bir ailenin çocuğu olarak Avusturya'da doğmuş ve daha sonra Northampton, İngiltere'ye taşınarak orada büyümüştür. Ağabeyi Caleb, Slovenya kulübü NK Tabor Sežana'da forvet olarak oynamaktadır. Northampton'daki St James CofE ilkokuluna ve ardından kardeşiyle birlikte Northampton Erkek Okulu'na gitti.

Fenerbahçe Carney Chukwuemeka Mi Transfer Edecek Carney Chukwuemeka Kimdir Kaç Yaşında Ve Aslen Nereli 44

Muhabir: Erdinç Alkan