Uzun süren Şampiyonlar Ligi hasretini sonlandırmak isteyen Fenerbahçe bu yolda önce Lille engelini aşmak istiyor. İlk maçta deplasmanda rakibine konuk olan Sarı Kanarya maçı kendi kalesine attığı şanssınz goller ile 2-1 kaybetti.

İlk gol 12'de geldi. Santos'un içeriye çevirdiği top Oosterwolde'ye çarptı ve ağlarla buluştu. Fenerbahçe cevabı İrfancan Kahveci'nin muhteşem frikik golüyle verdi. Uzatmalarda yine şanssızlık ekibimizin peşini bırakmadı ve Zhegrova'nın şutu bu sefer Çağlar Söyüncü'den sekip ağlarla buluştu.

Bu sonucun ardından avantaj Lille'ye geçti. Peki, Fenerbahçe turu nasıl geçer gelin bu ihtimallere bakalım.

Fenerbahçe Lille Turunu Nasıl Geçer 11

Fenerbahçe Lille turunu nasıl geçer?

Fenerbahçe ilk maçı 2-1 kaybettiği için ikinci maçta kesinlikle galibiyet alması gerekiyor. Tek farklı Fenerbahçe galibiyetleri maçı uzatmaya eğer sonuç bozulmaz ise penaltılara taşıyacak.

Temsilcimiz maçı 2 ya da daha yüksek bir farkla kazanırsa bu kez tur atlayan taraf olacak. Maç berabere biter veya Lille maçı kazanırsa Fenerbahçe birkez daha Şampiyonlar Ligi'nden gruplara kalamadan elenmiş olacak.

Fenerbahçe Lille Turunu Nasıl Geçer 22

Milli basketbolcu İlkan Karaman hayatını kaybetti Milli basketbolcu İlkan Karaman hayatını kaybetti

Maç sonrası Mourinho yaptığı açıklamada bunun iki devreli bir maç olduğunu ve ikinci maçta taraftarlardan büyük destek beklediğini söyledi. Maçta Fenerbahçe adına öen çıkan performanslar Livakovic ve yeni transfer Saint-Maximin oldu.

Saint-Maximin çok hazır görünmesede isteği, hızı ve gücüyle ne kadar fark yaratabileceğini ortaya koydu. Akşamın kötü performansları ise Krunic, Dzeko ve Ferdi'ye aitti.

Fenerbahçe Lille Turunu Nasıl Geçer 33

Ferdi uzun zaman sonra yorgun göründü. Krunic her zamanki gibi sahada varlığı ile yokluğu arasında pek fark olmayan bir oyun oynadı. Dzeko'da yeterince pozisyona girmesine rağmen golleri atamayarak turu zora sokan etmenlerden biri oldu.

Fenerbahçe ile Lille ikinci maçı 13 Ağustos Salı günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak.

Muhabir: Erdinç Alkan