Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2018 yılından beri her sezon performansını bir üst seviyeye çıkaran Ferdi Kadıoğlu Türk futbol tarininin en büyük bedeli ile İngiltere'ye transfer olmak üzere.

Ferdi Kadıoğlu bir hücum oyuncusu olarak Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. İlk olarak kendisine süre veren isim Ersun Yanal'dı. Yanal oyuncuyu 10 numara ve kanat pozisyonlarında oynatmıştı.

Ferdi Kadıoğlu Rekor Kırarak Gidiyor 11

Oyuncunun kaderini değiştiren ve bugünkü mevkisine alan isim ise Vitor Perreira oldu. Portekizli teknik adam Ferdi'yi sol kanat beki olarak kullanmış ve ortalama üstü bir performans almıştı. İsmail Kartal'da Ferdi Kadıoğlu'nu bu sefer 4'lü savunmanın solunda oynatmaya başlamıştı.

Kazma küreği eline alan futbolcular tesis çevresindeki çukurlarda parodi çekimi yaptı Kazma küreği eline alan futbolcular tesis çevresindeki çukurlarda parodi çekimi yaptı

Jorge Jesus ile sağ bek pozisyonunda tecrübe ve bilgisini geliştiren Ferdi Kadıoğlu geçen yılı tamamen sol bek olarak oynamış ve Avrupa'nın en iyileri arasına girmişti. Ferdi EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takım ile gösterdiği performansın ardından piyasa değerini 30 milyon avroya taşımıştı.

Ferdi Kadıoğlu Rekor Kırarak Gidiyor

Transfer sezonu başından beri ismi Avrupa'nın birçok önemli kulubü ile çıkan Ferdi Kadıoğlu'nun en ciddi alıcıları Premier Lig takımları Arseanal, Manchester United ve Brighton Hove Albion olarak gösteriliyordu.

Geçen hafta çıkan haberlerde Ferdi için en yüksek teklifi Brighton Hove Albion'un verdiği ve bonuslarla birlikte teklifin 35 milyon avro olduğu iddia edlmişti. Bugün Fabrizio Romaro'nun verdiği haberde Ferdi için Brighton teklifini 35 net olmak üzere 40 milyon avroya çıkardı.

Ferdi Kadıoğlu Rekor Kırarak Gidiyor 33

Takımlar ve Ferdi ile son detayların görüşülmesinin ardından Ferdi Kadıoğlu Türk futbol tarihinin yurtdışına transfer yapmış en pahalı oyuncusu olacak. Rekor geçtiğimiz devre arasında Bayern Münih'e giden Galatasaray oyuncusu Sacha Boey'e aitti.

Editör: Abdullah Akar