Finish, Pril ve Fairy gibi bulaşık makinesi deterjanları dünya genelinde popüler olan markalardır. Ancak, aslında bu markalar farklı ülkelere ait ve farklı şirketler tarafından üretilmektedir. Fairy, aslında hangi ülkenin malı? Bu sorunun cevabını merak edenler için araştırdık ve sizlere detaylı bir haber metni hazırladık. İşte bulaşık makinesi deterjanlarının kökenleri ve sahipleri hakkında bilgiler haberimizde...

Finish Pril Fairy İsrail malı mı hangi ülkenin (3)

Finish: Finish, dünyanın en büyük temizlik ürünleri üreticilerinden biri olan Reckitt Benckiser’in bir markasıdır. Reckitt Benckiser, Birleşik Krallık ve Hollanda kökenli bir şirkettir. Finish markası, 1953 yılında ABD’de kurulmuş ve 1969 yılında Reckitt Benckiser tarafından satın alınmıştır. Finish, bulaşık makinesi deterjanları, tuzları, parlatıcıları ve temizleyicileri gibi ürünler sunmaktadır.

Finish Pril Fairy İsrail malı mı hangi ülkenin (2)

Pril: Pril, Henkel tarafından satılan bir bulaşık temizleyicisi markasıdır. Henkel, merkezi Almanya’da bulunan bir Alman kimyasal ve tüketim malları şirketidir. Pril markası, 1951 yılında Almanya’da piyasaya sürülmüş ve 1972 yılında Henkel tarafından satın alınmıştır. Pril, bulaşık makinesi ve elde bulaşık yıkama için sıvı ve tablet deterjanlar, tuzlar, parlatıcılar ve temizleyiciler gibi ürünler sunmaktadır.

Finish Pril Fairy İsrail malı mı hangi ülkenin (1)

Fairy: Fairy, Procter & Gamble tarafından satılan bir bulaşık temizleyicisi markasıdır. Procter & Gamble, merkezi ABD’de bulunan bir Amerikan tüketim malları şirketidir. Fairy markası, 1898 yılında İngiltere’de kurulmuş ve 1950 yılında Procter & Gamble tarafından satın alınmıştır. Fairy, elde bulaşık yıkama için sıvı deterjanlar, bulaşık makinesi için tablet deterjanlar, tuzlar, parlatıcılar ve temizleyiciler gibi ürünler sunmaktadır.