Türkiye'de futbol sezonunun başlamasına kısa bir süre kala sezonun ilk resmi maçını Galatasaray ile Beşiktaş Süper Kupa finalinde oynayacak. 2023-2024 sezonunun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve sezonun Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek olan mücadele bugün oynanacak.

Önemli maç öncesi ülkedeki tüm futbol severler bu maça kilitlenmiş durumda. İki takım taraftarları da takımlarının kupayı kazanmasını istiyor. Bizde sizler için iki takımdaki son gelişmeleri hazırladık.

Galatasaray Beşiktaş Süper Kupa maçı ilk 11 kadroları nasıl olur?

Süper Kupa maçı öncesinde şüphesiz en çok merak edilen konu takımların maça hangi kadrolar ile çıkacağı. Transfer sezonunun bu bölümüne kadar ses getiren bir ekleme yapmayan Galatasaray'ın ilk 11'i şu şekilde olacak;

Galatasaray Beşiktaş Maçı Ilk 11'I

Dev derbiye doğru! Dev derbiye doğru!

Galatasaray Beşiktaş maçı ilk 11'i: Musler, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakçı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Wilfried Zaha, Dries Mertens, Hakim Ziyech, Mauro İcardi.

Sezona yeni teknik direktör ve star transferler ile giriş yapan Beşiktaş'ın ise şu ilk 11 ile maça çıkması bekleniyor;

Beşiktaş Galatasaray maçı ilk 11'i: Mert Günok, Svensson, Gabriel Paulista, Omar Colley, Masuaku, Al-Musrati, Gedson Fernandes, Milot Rashica, Rafa Silva, Semih Kılıçsoy, Ciro İmmobile.

Beşiktaş Galatasaray Maçı Ilk 11'I 11

Galatasaray-Beşiktaş Süper Kupa Finali Saat Kaçta ve Nerede Oynanacak?

Turkcell Süper Kupa Finali'tatürk Olimpiyat Stadyumu'nda bugün saat 20.45'te Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak. Bu önemli karşılaşmanın hakemliğini ise Atilla Karaoğlan yapacak.

Galatasaray

Son iki yılın Süper Lig şampiyonu Galatasaray Süper Kupa maçını da kazanmak istiyor. Sezon sonunda Erden Timur'un yönetim kadrosundan ayrılması Aslan tarafında bir karışıklık olduğu iddialarını ortaya atmıştı.

Özellikle transferde düne kadar orta saha sorununu çözemeyen Galatasaray'da dün Gabrial Sara ile anlaşılması birazda olsa taraftarlarda rahatlama sağladı. Sezonun ilk transferini Batshuayi'yi kadrosuna katarak gerçekleştiren Galatasaray'da ikinci transfer ise sağ bek Jelert olmuştu.

Cimbom son olarak Gabrial Sara'yı da alarak neredeyse transferi tamamlamış oldu. Yönetim bu hamle sonrasında fırsat transferi olmadığı sürece herhangi bir hamle yapmayı planlamıyor.

Galatasaray Süper Kupa

Beşiktaş

Geçen yılı iki ezeli rakibi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın çok gerisinde bitiren Beşiktaş Türkiye Kupası'nı kazanarak teselli bulmuştu. Kara kartal geçen yılın kötü anılarını silmek için sezona ilk olarak yeni teknik direktör ile giriş yaptı.

Beşiktaş takımın başına Giovanni van Bronckhorst'u getirerek kadro yapılanmasının temellerini attı. İlk futbolcu hamlesi ise Atletico Madrid'in stoperi Paulista ile yapıldı. İlk bomba transfer ise ismi Fenerbahçe ve Galatasaray ile de anılan Rafa Silva oldu. Benfica'nın on numarası bir çok seçenek arasında Beşiktaş'ı seçti ve imzayı attı.

Beşiktaş son bombasını ise forvet transferi ile patlattı. Uzun yıllar Serie A'da top koşturmuş ve gol krallıkları yaşamış tecrübeli golcü Ciro İmmobile Beşiktaş'ın yeni sezondaki golcüsü oldu.

Beşiktaş Süper Kupa

Editör: Abdullah Akar