Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray son iki sezonda şampiyonluğa ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Cimbom geride bıraktığımız 2 yılda Torreira'nın yanında bir çok oyuncu ile sahaya çıktı ve bu bölgede bir istikrar yakalayamadı.

Özellikle ilk sezon Oliviera ile Torreira uyumu uzun süre dikkat çekmesine rağmen çok uzun süreli bir ikili olamadılar. Okan Buruk özellikle Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak adına 8 numara transferine büyük önem veriyor.

Galatasaray yönetimi de bu bölge için arayışlarını sürdürüyor. Liste başında Rios, Wendel, McTominay ve Goretzka var. Bizde sizler için bu oyunculardan hangisinin gelme ihtimali daha yüksek ve nasıl fayda verirler onu inceledik.

Galatasaray orta sahaya kimi transfer edecek?-11

Galatasaray orta sahaya kimi transfer edecek?

Galatasaray'ın orta saha alternatiflerini ve kimin ne vereceğini sizler için derledik.

Richard Rios

Listenin tepesinde Kolombiyalı Rios var. Rios özellikel Copa America'da gösterdiği performans ile tüm Avrupa takımlarının dikkatini çekmiş durumda. Oyuncu tam anlamıyla eksiksiz bir orta saha gibi görünüyor.

Pas, şut, top çalma, adam eksiltme neredeyse tüm özellikleri ortalama üzeri olan bir oyuncu. Hal böyle olunca oyuncunun bonservisi de 20 milyon avro civarına yaklaşıyor. Aslan Rios'u kadrosuna katarsa birkaç yıl sonra aldığı paraların çok üzerine satış gerçekleştirebilir.

Richard Rios 11

Scott McTominay

Cimbom için ismi geçen oyuncuların arasında en çok heyecan yaratanı şüphesiz McTominay. Oyuncu 2017 yılından beri Manchester United'de forma giyiyor. Premier Lig gibi yüksek tempolu bir ligde bile dinamizmi ile öne çıkan McTominay Türkiye liginde çok büyük bir fark yaratabilir.

McTominay Premier Lig'de 176 kez sahaya çıktı ve 19 gol kaydetti. Uzun boyu ile hava toplarında da etkili olan oyuncunun gole yakın oluşu onu diğer oyunculardan ayıran en büyük özelliği.

Sık sık ceza sahası koşusu atan ve son vuruş becerisi de olan McTominay için Manu yaklaşık 25 milyon avro bonservis istiyor ve bu transferin önündeki en büyük engel.

Scott Mctominay 111

Wendel

Okan Buruk'un listesindeki bir başka Güney Amerikalı oyuncu ise Wendel. Brezilyalı oyuncu 2020 yılında Rusya'ya Zenit kulübüne transfer oldu ve 4 sezondur Rusya'da öne çıkan performanslar gösteriyor.

Wendel için 10 numara karakterli bir 8 desek en doğru tabiri yapmış oluruz. Oyuncu özellikle dar alanda çalım yeteneği ve kapalı savunmaların arkasına bıraktığı paslar ile fark yaratabiliyor.

Wendel'in eksileri ise Rusya ligi gibi gözden uzak bir ligde oynaması ve yüksek bonservis beklentisi. Zenit kulübü oyuncu için 20 milyon avrodan daha yüksek bir bedel belirlenmiş durumda.

Wendel 22

Leon Goretzka

4 orta saha oyuncusu arasındaki şüphesiz en kariyerli oyuncu Goretzka olarak karşımıza çıkıyor. Bayern Münih ile kazanılabilecek herşeyi kazanan oyuncunun piyasa değeri Şubat 2021'de 70 milyon avroyu görmüştü.

Almanya milli takımı formasını da 57 kez giymeyi başaran oyuncunun en dikkat çeken özelliği bitmek tükenmek bilmeyen kondisyonu. Goretzka saha içinde neredeyse 90 dakika koşabilen bir oyuncu. 

Goretzka skora katkısı ile de ön plana çıkıyor. Oyuncu profesyonel kariyeri boyuncu 450 maça çıkıp 91 gol ve 75 asist ile gole katkı sağlamayı başarmış durumda.

Okan Buruk bu oyunculardan birinin transferi gerçekleşirse ve Torreira ile uyumlu olurlarsa Şampiyonlar Ligi'nde söz sahibi bir takım oluşturabilir.

Manisa'da Yusuf Bulut anısına futbol turnuvası düzenlenecek Manisa'da Yusuf Bulut anısına futbol turnuvası düzenlenecek

Leon Goretzka 22

Editör: Abdullah Akar