Türkiye 2 gün önce İzmir'den gelen şok görüntüler ile sarsıldı. İzmir'de aşırı yağış sonrasında sokaklar göle döndü. Bu esnada yolun karşısına geçmeye çalışan 2 vatandaş elektrik kaçağı sebebiyle elektrik akımına kapıldı ve can verdi.

Bu acı olayın ardından tüm ülkede en büyük merak edilen soru Gediz elektik kimin, Gediz elektrik sahibi kim ve Ceyhan Saldanlı kimdir. Bizde sizler için bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Gediz Elektrik Kimin? Sahibi Kim?

Gediz elektrik 2013 yılında elektrik dağıtım sorumluluğunu üstlenmiş bir kurumdur. Daha öncede yine İzmir'de faaliyet gösteren kurum 2013 yılından beri İzmir ve Manisa'daki elektrik işlerinden sorumludur.

Gediz elektrik Aydem Enerji çatısı altında faaliyet gösteren kurumlardan biridir. Aydem Enerjinin yönetim kurulu başkanı olan Ceyhan Saldanlı Gediz elektriğinde sahibi olarak bilinmektedir.

Peki, Ceyhan Saldanlı kimdir, gelin hep birlikte tanıyalım...

Ceyhan Saldanlı Kimdir?

Ceyhan Saldanlı 1954 yılında Denizli'de dünyaya gelmiş bir iş insanıdır. Ceyhan Saldanlı çocukluk ve gençlik yıllarını Denizli'de geçirdikten sonra üniversite öğrenimi görmek için İstanbul'a gitmiştir.

Saldanlı, 1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden mezun olmuştur. Saldanlı okul hayatı sonrasında 1980 yılına kadar devlet memuru olarak çalışmıştır. Saldanlı daha sonra 1980 yılında Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Tümaş Mermer A.Ş. kurulurken ortaklardan biri olarak büyük bir girişime imza atmıştır.

Saldanlı daha sonra 1991 yılında Aydem Perakende ve Dağıtım şirketlerini kurmuştur ve enerji sektörüne giriş yapmıştır. Saldanlı enerji sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan Aydem Enerjiye 1995 yılında bir eşik atlatmayı daha başarmıştır. Aydem Enerji 1995 yılında Aydem Yenilenebilir Enerji’yi de kurmuştur.

Ceyhan Saldanlı evlidir ve kendisinin 3 çocuğu bulunmaktadır.

Ceyhan Saldanlı'yı tanıdık. Son olarak birde Aydem Enerji firması hakkında bilgi sahibi olalım.

Aydem Enerji Tarihçesi

Aydem Enerji'nin ilk adımları 1980 yılında Ceyhan Saldanlı ve Ali Yağlı ile birlikte Denizli'de atıldı. İki ortak Aydem Enerji’nin ilk şirketi olan Elsan Elektrik’i kurarak enerji dünyasına giriş yaptı. Aydem Enerji'nin önemli atılımlarından biri 1985 yılında gerçekleşti. Bu yılda Tümaş Mermer kuruldu ve yurtiçi ile yurtdışı pazarlarına açıldı.

1991 yılında Aydem Enerji, Aydın, Denizli ve Muğla gibi şehirlerden elektrik üretim, iletim, dağıtım ve ticareti yapmaya başladı. 1995 yılında Türkiye'de ilk kez özel santral olan Bereket Hidroelektrik Santrali’nin kurulumuna başlandı. Bu tesis 1997 yılında üretime başladı.

2008 yılında Aydem Enerji Türkiye’nin ilk özel elektrik dağıtım lisansı aldı ve Aydın, Denizli, Muğla gibi şehirlerde çalışmaya başladı. 2013 yılında Gediz Elektrik Perakende şirketi Aydem Enerji bünyesine katıldı ve İzmir ile Manisa'da elektrik dağıtımı işlerine başlandı.

Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti

Gediz elektik kimin, Gediz elektrik sahibi kim ve Ceyhan Saldanlı kimdir gibi sorulara sizler için cevap verdik.