Gölmarmara Belediyesi tarafından düzenlenen “40. Kavun-Karpuz Festivali” 27-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Akpınar Mesire Alanı'nda yapılacak olan festival, 27 Temmuz Cumartesi günü "Akpınar Sehrası" ile başlayacak ve 28 Temmuz Pazar günü 'Kavun-Karpuz Yarışması', 'Karpuz Yeme Yarışması' ve 'Kırgız' ile 'Özlem Torluk' halk konserleri ile sona erecek.

Dolu Dolu Bir Festival Programı

İlk olarak 1970 yılında düzenlenen ve Gölmarmara’nın tanıtımında önemli bir rol oynayan festival, ilçede yetiştirilen kavun ve karpuzların lezzetiyle tanınmasını sağlıyor. Festival aynı zamanda yeni pazar alanlarının açılmasına ve ilçe halkının sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlıyor. Bu yıl 40.’sı düzenlenecek olan festival, konserler, spor etkinlikleri ve çeşitli yarışmalarla renklenecek.

27 Temmuz Cumartesi günü, doğal güzelliği ile bilinen Akpınar Mesire Alanı'nda gelenekselleşen "Akpınar Sehrası" gerçekleştirilecek. Gölmarmara ve çevre ilçelerden tüm misafirlerin davetli olduğu bu piknik etkinliği, doğa ile iç içe bir gün vaat ediyor.

28 Temmuz Pazar günü ise, Kavun-Karpuz Yarışması ve Karpuz Yeme Yarışması ile festival coşkusu devam edecek. Gün boyunca sürecek etkinlikler, akşam saatlerinde "Kırgız" ve "Özlem Torluk" halk konserleri ile taçlanacak. Gölmarmara 40. Kavun-Karpuz Festivali, renkli ve keyifli anlarla sona erecek.

Festival Programı

Akhisar-Gölmarmara yolundan kaza! Akhisar-Gölmarmara yolundan kaza!
  • Tarih: 27-28 Temmuz 2024
  • Saat: 12.00
  • Yer: Akpınar Mesire Alanı

İletişim Bilgileri

  • İletişim: Emre Ünlüyol
  • Telefon: 0554 896 68 29

Festival ile ilgili daha fazla bilgi almak ve detaylar için belirtilen iletişim numarasından bilgi alabilirsiniz. Herkesi bu renkli ve eğlenceli festivalde görmekten mutluluk duyarız.

Whatsapp Image 2024 07 22 At 14.01.37

Muhabir: Pınar Gezici- Erdinç Alkan