Galatasaray geçen sezon Boey'in ayrılığı sonrasında takımda çok büyük bir sağ bek sorunu yaşamıştı. Sarı-kırmızılı takım bu sorunu transfer ile çözmek istiyordu. Okan Buruk'un da çok istediği sağ bek trasnferi sonunda gerçekleşti.

Galatasaray Rennes forması giyen Fildişi Sahilli bek oyuncu Guela Doue ve takımı Rennes ile anlaştı. Boey gibi heyecan yaratan bir transfer olan Guela Doue hakkında taraftarlar çok fazla soru soruyorlar. Bizde sizler için Guela Doue Müslüman mı, dini inancı nedir, kimdir, kaç yaşında ve nereli gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Guela Doue Müslüman Mı Galatasaray Guela Doue Dini Inancı Nedir 22

Galatasaray Guela Doue Müslüman mı? Dini inancı nedir?

Galatasaray'ın yeni sağ beki Doue Rennes takımında forma giyiyordu. Henüz çok genç olan ve gelcek vaat eden Doue ile ilgili taraftarlar sık sık yeni sorular soruyorlar. Bu soruların başında ise Doue Müslüman mı ve dini inancı ne sorusu geliyor. Doue Hristiyanlık dini inançlarına göre yaşayan bir futbolcu.

Gerek saha içinde gerekse de saha dışında yaptığı hareketler ile bunu futbol severler ile paylaşıyor. Oyuncunun İnstagram hesabındaki paylaşımlardan da net bir şekilde dini inancının ne olduğu anlaşılıyor.

Guela Doue Müslüman Mı Galatasaray Guela Doue Dini Inancı Nedir 11

Doue'nin dini inancı ile ilgili sorulara cevap verdik. Gelin birde oyuncunun kariyerine bakalım...

PAOK Hangi Ülkenin Takımı? Açılımı Ne? Galatasaray Karşılaşması Ne Zaman? PAOK Hangi Ülkenin Takımı? Açılımı Ne? Galatasaray Karşılaşması Ne Zaman?

Guela Doue kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Guela Doue 17 Ekim 2002 yılında Fransa'nın Angers kentinde dünyaya gelen Fildişi Sahilli asıllı bir futbolcudur. Futbola da Fransa'da başalyan Doue Rennes altyapısında dikkatleri üzerine çekince Rennes A takımına da yükseldi.

Doue sağ bek pozisyonu dışında stoper olarakta görev alabiliyor. Oyuncu özellikle uzun boyu, güçlü fiziği ve dinamizmi ile ön plana çıkıyor. Bu özellikleri ile Sacha Boey'i andıran Doue'nin bonservis bedeli de büyük merak konusu olmuştu.

Guela Doue Müslüman Mı Galatasaray Guela Doue Dini Inancı Nedir 33

Galatasaray Doue için 6 milyon avro net ve bonuslarla birlikte 8 milyon avro bedel ödeyecek. Doue'nin de yıllık 1.5 milyon avro maaş alması bekleniyor. Doue geçen Rennes forması ile 26 maça çıkma başarısı gösterdi.

Doue görev aldığı 26 maçta 4 asist yaparak takım arkadaşlarına hücum bölgesinde büyük destek sağladı. Doue Avrupa Ligi'nde de 4 maça çıkmıştı.

Editör: Abdullah Akar