Galatasaray transferde hareketli saatler geçirmeye devam ediyor. Transferde son dakika olarak gündeme düşen Hakim Ziyech ve Galatasaray trasnferi hakkında pek çok soru soruluyor. İşte Hakim Ziyech Galatasaray için İstanbul'a geliyor! Hakim Ziyech'in maliyeti ne kadar? Sorusunun cevabı haberimiz içerisinde yer alıyor.

Hakim Ziyech Galatasaray için İstanbul'a geliyor! Hakim Ziyech'in maliyeti ne kadar?

Hakim Ziyech, Faslı bir profesyonel futbolcudur, 19 Mart 1993 tarihinde Hollanda'nın Dronten şehrinde doğmuştur. Orta saha pozisyonunda görev yapmaktadır ve futbol yetenekleri, top kontrolü ve serbest vuruş becerileri ile tanınmaktadır.

Futbol kariyerine Heerenveen/FC Emmen futbol akademisinde başlayan Ziyech, 2012 yılında Heerenveen'in A takımına yükselmiştir. 2014 yılında FC Twente'ye transfer olmuş ve sonrasında 2016 yılında Ajax'a katılmıştır. Ajax ile geçirdiği dört sezon boyunca 165 maçta görev almış, 48 gol atmış ve 82 asist yapmıştır. Ayrıca, 2018-2019 sezonunda Ajax'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

2020 yılında İngiltere Premier Lig kulüplerinden Chelsea'ye transfer olan Ziyech, ilk sezonunda 39 maçta 6 gol ve 4 asist kaydetmiştir. Ayrıca, Chelsea'nin UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna katkıda bulunarak önemli bir rol oynamıştır.

Ziyech, milli takım düzeyinde hem Hollanda'yı hem de Fas'ı temsil etmiştir. İlk olarak Hollanda'nın U-19 ve U-21 takımlarında forma giyen Ziyech, 2015 yılında Fas milli takımını tercih etmiştir. Fas milli takımıyla toplamda 40 maça çıkarak 17 gol atmıştır.

Fabrizio Romano'nun haberine göre Galatasaray ve Chelsea Ziyech transferi için anlaşmaya vardı. Kulislere yansıyan haberlere göre Chelsea oyuncunun bonservis bedeli olarak 10 Milyon Euro istemişti ve Galatasaray bunu kabul etti. Ziyech ise maaş olarak takımın en yüksek maaşını alan oyuncular seviyesinde maaş istiyor. Galatasaray Ziyech'e yıllık 8 Milyon euro net maaş ve bonuslar içeren 4 yıllık bir kontrat önerdi. Tarafların anlaşma sağladığı konuşuluyor.

Ziyech eğer sağlık kontrollerinden geçerse yarın resmi imzayı atacak ve Galatasaray oyuncusu olacak. Galatasaray hücum hattı bu transfer ile birlikte Tete-Zaha-İcardi Ve Ziyech'ten oluşacak. Bu transfer ile cim bom şampiyonlar liginde iddialı bir konuma gelmiş olacak.