ÖSYM tarafından YKS sonuçları açıklandıktan hemen sonra milyonlarca genci etkileyecek olan diğer olaya sıra geldi. Artık tercih yapma zamanı. Tercih kılavuzları incelemesi şimdiden başlamış durumda. Tercih yaparken hangi mesleği yapmak istediğinin yanında alınan sıralama ile de gidilebilecek en iyi üniversite önem taşıyor. Özellikle büyük şehirlerde sosyal aktivite imkânının çok olduğu şehirlerde üniversite hayatı yaşamak tüm gençlerin hayalleri arasında yer alıyor. Büyük şehir denince aklımıza tabii ki ilk İstanbul geliyor. İstanbul’un önemli üniversitelerinden birisi de Haliç Üniversitesi. Üniversite öğrencisi olmak isteyen gençler Haliç Üniversitesi hakkında pek çok soru soruyor. İşte Haliç Üniversitesi Ücretleri 2023/2024. Haliç Üniversitesi 2023/2024 ücretleri ne kadar? Gibi soruların cevabı haberimizin devamında...

Haliç Üniversitesi Tarihçesi

Haliç Üniversitesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesi olup, 23 Kasım 1998 tarihinde eğitim hayatına başlamıştır.

Sağlık, mühendislik, mimarlık, spor ve sanat gibi geniş bir spektrumda eğitim ve araştırma misyonuna 1998 yılından beri devam eden Türkiye'nin öncü vakıf üniversitesidir.

Haliç Üniversitesi, bünyesindeki 7 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu, Konservatuvar ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 15 bini aşkın mevcut öğrencisi ile eğitim hayatına devam etmektedir.

Tasarım ve yaratıcılığı merkezine koyan üniversitemiz; problemlere farklı açılardan bakarak çözümler üretebilen bireyler yetiştirme misyonu ışığında, bugüne kadar mezun olan 18 bin öğrencisinin Türkiye ve dünyaya etkisi ile uluslararası sıralamalarda yer almaktadır.

Haliç Üniversitesi 2023/2024 Bölümler ve Öğrenim Ücretleri

İstanbul’da bulunan Haliç Üniversitesi, 1998 yılında kurulan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 8 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar ve 3 enstitü bünyesinde 100’ün üzerinde bölüm ve program sunmaktadır. Üniversitenin bölümleri arasında Tıp (Türkçe ve İngilizce), Mühendislik (İngilizce), Güzel Sanatlar, Mimarlık, Fen Edebiyat, İşletme, Sağlık Bilimleri ve Hukuk gibi çeşitli alanlar bulunmaktadır. Ayrıca üniversite bünyesinde Müzikal Tiyatro Konservatuvarı da yer almaktadır. Üniversite öğrencilerine burslu veya indirimli eğitim imkanları da sağlamaktadır. Üniversitenin lisansüstü programları da bulunmaktadır. Haliç Üniversitesi, kaliteli eğitim, uluslararası işbirliği, sanatsal ve sportif faaliyetler, sosyal sorumluluk projeleri ve mezun istihdamı gibi konularda başarılı bir üniversite olarak tanınmaktadır.

Haliç Üniversitesi 2023/2024 Öğrenim Ücretleri hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Haliç Üniversitesi web sitesinde öğrenin ücretleri hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadeler yer almaktadır:

  • Üniversitemizin ön lisans ve lisans bölüm/ programlarında kayıtlı mevcut öğrencilerimizin 2023-2024 öğrenim yılı kayıt yenileme ücret artışı, TÜFE/ÜFE 12 aylık ortalamasına (01 Mayıs 2022 - 30 Nisan 2023 tarihleri arasındaki 12 ay dikkate alınmıştır) göre %67.2 oranında belirlenmiştir.
  • Öğrencilerimizin artışlardan daha az etkilenmesi için Erken Kayıt ve Peşin Ödeme sistemi getirilmiştir. Buna göre; Haziran ayı süresince erken kayıt indirim oranı %10, peşin ödeme indirim oranı ise % 5 , Temmuz ayı süresince erken kayıt indirim oranı %5, peşin ödeme indirim oranı ise % 5 olarak yapılmıştır.​

Üniversitenin 2023-2024 en güncel öğrenin ücretleri için Haliç Üniversitesinin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.