İnternet artık hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. 20 yıl önce kimse internetin hayatımıza bu kadar etki edeceğini bilmiyordu bugün ise her türlü işlemlerimizi internet aracılığıyla yapıyoruz. Tabi ki bu kadar çok kullanılan bir aracın sorunları olmasıda beklenir. Bu sorunlardan bir taneside Hatalı port servisi ile alakalı. İşte Hatalı port servisi ne demek çözümü nedir? Port hatası nedir? Hatalı port servisi çözümü nasıl olur? Türk Telekom hatalı port servisi ne demek? Gibi soruların cevaplarına haberimiz içerisinde ulaşabilirsiniz.

Hatalı port servisi ne demek çözümü nedir? Port hatası nedir? Türk Telekom hatalı port servisi ne demek?

Port numaraları, bilgisayarlar arası iletişimde hangi amaçla veri gönderildiğini veya alındığını gösteren ve bu amaçlara uygun olarak çeşitli servisleri ayırt eden numaralardır. Port numaraları, tek bir IP adresi altında birden fazla hizmetin sunulmasına ve idare edilmesine imkan verir.

Port servisi, internet sağlayıcınızın (Türk Telekom) size internet bağlantısı kurmak için kullandığı bir hizmettir. Port servisi, IP adresinize göre atanan bir port numarası aracılığıyla işler. Port servisi, veri iletişiminin ne amaçla gerçekleştirildiğini gösterir. Mesela, web sayfalarına girmek için 80 numaralı port, e-posta yollamak ve almak için 25 numaralı port kullanılır.

Port servisi, TCP veya UDP protokollerinden birini kullanabilir. TCP, veri doğruluğu ve kimlik onayı sağlayan bir protokoldür. UDP ise ses ve video aktarımında kullanılan daha çabuk ama daha riskli bir protokoldür. Port servisinde bir problem yaşanırsa, internet bağlantınız kopabilir veya yavaşlayabilir. Böyle bir durumda, Türk Telekom müşteri hizmetlerine ulaşarak arıza bildirmeniz gerekir. Türk Telekom, problemi port değiştirerek veya alt yapıyı kontrol ederek gidermeye çalışacaktır.

Türk teknolojisi Londra üzerinden dünyayla buluşacak Türk teknolojisi Londra üzerinden dünyayla buluşacak

Hatalı port servisi çözümü nasıl olur?

Port servisi sorunu, internet servis sağlayıcınızın (Türk Telekom) sorumluluğundadır. Bu sorunu gidermek için 444 0 375 ya da 444 1 444 numaralı hatları arayarak teknik destek talebinde bulunmanız gerekmektedir. Modem ayarlarınızda değişiklik yapmayın, sorun bilgisayarınızla ilgili değildir. Türk Telekom müşteri temsilcileri port yenileme ya da altyapı kontrolleri yaparak sorunu çözecektir. 

Kaynak: Mehmet Pamuk