Hindistan dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi. Kültürü ve bizden çok farklı gelenekleriyle vatandaşların merak konusu haline geldi. Peki Hintliler hangi eti yer? Hindular inek eti yer mi? Hindistan'da tavuk eti neden yenmez? Hintliler neden elle yemek yer? Hintliler Allaha inanır mı? Hindistan'da tuvalet yok mu? Hindistan'da kadınlar sünnet olur mu? Hindistan'da cenazeler ne yapılır? Hindular namaz kılar mı? Hintliler ne orucu tutar? Sizler için Hindistanla ilgili merak edilen soruları cevapladık...
Hintliler hangi eti yer?
Hintlilerin sığır eti, Müslümanların ise domuz eti yememesi kuralından gelen saygı, mutfağın ana kaynağını kuzu, koyun ve keçi olarak belirlemiştir.Ancak çok sık et yedikleri söylenemez.
Hindular inek eti yer mi?
Hinduizm'de inek kutsal olarak kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü inek eti yemez. Ülkede hayvanları kesimhaneye götürdükleri ve et yedikleri iddiasıyla özellikle Müslümanlara yönelik çok sayıda nefret saldırısı düzenlendiği söylenmektedir. Hindistan'da inekleri kesmek veya ihraç etmek de yasaktır. 2007 yılında ineklere ihraç edilmekten korunmak için resimli kimlik kartları çıkarılmaya başlanmıştır.
Hindistan'da tavuk eti neden yenmez?
Hindular, yaşayan tüm canlıların ruhu olduğuna inanırlar. Ölümden sonra yeniden bir yaşama doğacaklarına, dünyaya geleceklerine; yani reenkarnasyona inanırlar. yeni yaşamlarını bir hayvanın bedeninde yaşayabileceklerine inanırlar. Bu nedenle bütün hayvanlara büyük saygı duyarlar.
Hintliler neden elle yemek yer?
El ile yemek yemenin sağlıklarına iyi geldiğine inanıyorlar. Yani el ile yiyen toplumlar sadece bedenlerini değil zihin ve ruhlarını da beslediklerine inanırlar. Bu yüzden Hintliler elleriyle yemek yerler.
Hintliler Allaha inanır mı?
Hinduizm, diğer birçok dinden farklı olarak, sadece bir tanrıya ibadet etmeyi gerektirmez. Bir Hindu, Şiva, Vişnu, Rama, Krişna gibi çeşitli tanrı ve tanrıçalara inanabilir veya her bireyin içinde bulunan “En Yüce Ruh” veya “Yenilmez Ruh” kavramlarına bağlı kalabilir ve yine de Hindu sayılabilir.
Hindistan'da evli kadınlar ayak parmaklarına neden yüzük takarlar?
Hindistan’da evlilik yüzüğü sol elde değil sağ elde takılır. Ayrıca, ellerine değil ayaklarına da yüzük takarlar. Bu yüzüklere ‘Bichhiya’ adı verilir ve Hindu gelinleri tarafından her iki ayak parmağına da takılır. Bu yüzüklere tıbbi faydalar atfedilir. Hindular, bu yüzüklerin kadınların adet döngülerini düzene soktuğunu ve gümüşten yapıldığı için vücuttaki negatif enerjiyi uzaklaştırdığını düşünürler.
Hindistan'da tuvalet yok mu?
Hindistan'da evlerin neredeyse hepsinde tuvalet bulunmuyor. 638 milyona yakın insan her gün dışarı tuvaletini yapmaktadır.
Hintliler neden iki kaşlarının ortasına boya sürerler?
Bindu, Sanskritçe’de “damla”, “nokta” ya da “leke” anlamına gelen bir kelimedir. Hintliler, evlilik durumlarını göstermek için alınlarının ortasına kırmızı veya turuncu bir nokta koyarlar. Bu noktaların, Hintli kadınları kötü güçlerden koruduğuna inanılır.
Hindistan'da kadınlar sünnet olur mu?
Hindistan’da İsmailîlik mezhebi, hint nüfusunun çok küçük bir bölümünü oluşturuyor ve kadın sünneti bu mezhepte gizlice yapılıyor. Bu uygulama, bu mezhebe mensup 800.000 kadını etkiliyor. Bazı kadınlar küçükken sünnet oluyor, bazıları ise bunu engellemek için fırsat buluyor.
Hindistan'da cenazeler ne yapılır?
Hindu geleneğinde ölü yakma, cenaze törenlerinin de en parçası. Hindular, ruhu bedenden ayırmak için bedenin yok edilmesi gerektiğine inanıyor. Hindistan'ın başkenti Delhi'de park gibi açık alanlarda derme çatma odun yığınları ateşe veriliyor, ölüler yakılıyor.
Hindular namaz kılar mı?
Budistler ve Hindular da namaz kıldıklarını çok az kişi bilir. Onlar da namazdan önce abdest alırlar. Hinduizm 3500, Budizm 2500 yıllık dinler olduğu için namazın İslam’dan daha eski olduğu açıktır. Hindular güneşin doğuşunda namaskara adını verdikleri bu ritüeli yaparlar.
Hintliler ne orucu tutar?
Hinduizm’de oruç: Hindu inancına göre oruç, ruhsal kazanımlar için bedenin fiziksel ihtiyaçlarından vazgeçmektir. Oruç, ibadet niyetiyle duaların yapıldığı günlerde veya yılın belli zamanlarında tutulur. Hinduizm’de oruç, çoğunlukla bazı gıdaları tüketmeme, yani bir nevi diyet şeklinde uygulanır.