Olay dün Antalya'nın Serik ilçesi Boğazkent Sahili'nde yaşandı. İnşaat işçileri Mustafa Altıntaş ve Mustafa Löklök, bel ağrısı çeken Altıntaş'ın rahatlaması için denize girmeye karar verdi. Bu sırada, yabancı uyruklu olduklarını düşündükleri iki kişi yanlarına yaklaştı ve onları denize girmemeleri için tehdit etti. Kendilerini yabancı uyruklu olmadıklarına ikna etmek için kimliklerini gösteren Altıntaş ve Löklök, şüphelilerin provokasyonlarına maruz kaldı.

inşaat işçilerini tehdit edip soydular

Olayı anlatan Altıntaş "Sabah kalktım, belimin rahatsızlığından dolayı yüzmek için denize geldim. Birileri yanımıza geldi. Bize yabancı uyrukluymuşuz gibi davrandılar. İspat için kimliğimi göstermek istedim. O sırada arkadaşımla benim yanıma oturdular. Nerelisiniz? diye sordular. Antepli ve Hataylı olduğumuzu söyledik. ‘Ne yapıyorsunuz burada?' diye sordular. Bizde denize girip çalışmak için inşaata gideceğimizi söyledik. Onlarda denize giremeyeceğimizi söylediler. Kavga etmek istemediğimiz için tamam dedik. Sonra birdenbire motosikletin tekerleklerine bıçak soktular. ‘Hadi gidin bakalım nasıl gideceksiniz' dediler. Bende yaptıklarının iyi bir şey olmadığını ve rızkımla oynadıklarını söyledim. Daha sonra çekip gittiler. Bizde polis ekiplerine haber verdik ve şikayetçi olduk" ifadelerini kullandı.

A W240612 04

Mustafa Löklök ise  “Pantolonumun cebinde 5 bin lira para vardı onu almışlar. Önce beni tehdit ettiler. Ben de kavga etmemek için denize girdim. Arkamdan gelip bana silah doğrulttular. Ben de ileri doğru yürüdüm ve polisi aradım. Sonra arkadaşımın motosikletine zarar verdiler, çamaşırlarımızı atıp, cebimdeki 5 bin lirayı almışlar” dedi.

Şüpheliler, Löklök'ün pantolon cebindeki 5 bin TL'yi alıp motosikletlerine bıçakla zarar vererek olay yerinden kaçtı. Soygunda mağdur olan Altıntaş ve Löklök, durumu polise bildirdi.

Derede yüzmek isterken boğulup can verdi Derede yüzmek isterken boğulup can verdi

Polis ekipleri, yaptıkları araştırma sonucunda şüphelilerin S.U ve H.C olduğunu belirledi. Yakalanan şüpheliler, polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA