İpekyol firmasıının sahbinin hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 1986 yılında kurulan ve kendini geliştirmeyi başaran İpekyol  yurt içinde 242, yurt dışında 48 mağaza sayısıyla Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Kıbrıs, Kuzey Irak, Kuveyt, Katar, Lübnan, Suudi Arabistan, olmak üzere 10 ülkede ürünlerini satışa sunmakta. Bu başarıların kurucusu olan İpekyol'un sahibinin kim olduğunu sizler için araştırdık...

İpekyol sahibi kim nereli?

İpekyol sahibinin kim, nereli olduğu araştırılıyor. İpekyol firmasının sahibi Yalçın Ayaydın'dır. 

Yalçın Ayaydın kimdir?

Yalçın Ayaydın iş adamıdır. Mardin’de ilköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1979 yılında tekstil sektörüne giren Ayaydın, giyim ve tekstil alanında kendini geliştirmeyi ve bir aile şirketi kurmayı amaçlamıştır. 1986 yılında Türk giyim sektöründe kısa sürede ön plana çıkan İpekyol Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi kurmuştur. İpekyol markasının ardından, 1997 yılında Twist markasını hayata geçirmiş ve gruba ikinci marka olarak dahil etmiştir.

İpekyol Sahibi Kim Nereli Yalçın Ayaydın Serveti 2024 (2)

2004 yılında Machka markasını başlatan Ayaydın, bu marka ile Türkiye’nin ilk “pret a porter” markasını yaratmıştır. Türk tekstil sektörünün önemli bir parçası haline gelmiştir. 2008 yılında İtalyan kumaş devi Miroglio ile birleşerek bugün Ipekyol Group adı altında faaliyet gösteren marka grubunu önemli bir seviyeye getirmiştir. Yalçın Ayaydın 2008 yılından beri Ipekyol Group’un Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

İpekyol Sahibi Kim Nereli Yalçın Ayaydın Serveti 2024 (3)

Ayaydın, 2001-2003 yılları arasında İTKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuarlar Moda Marka Genç Stilistler Yeni Pazarlar Komitesi Başkan Yardımcısı, 2003-2006 ve 2006-2008 dönemlerinde İTKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Tanıtım Fuarlar Komitesi Başkanı, 2006-2008 yılları arasında IHKIB başkan yardımcısı, 2003 yılında Birleşmiş Markalar Derneği Başkan yardımcısı ve 2004 yılında Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı olarak görev almıştır. Divan Residence Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Ayaydın, aynı zamanda gayrimenkul yatırım ve geliştirme alanında da farklı projelerde yer almıştır.

Yalçın Ayaydın serveti 2024

Yalçın Ayaydın'ın 2024 yılındaki net serveti tam olarak bilinmemektedir.  Ayaydın Miroglio grubu çatısı altında Ipekyol, Twist, Machka ve Miss Ipekyol gibi dört ayrı kadın giyim markasının sahibi olan Yalçın Ayaydın'ın servetinin 2024 yılına kadar artmış olması olası görülüyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Yalçın Ayaydın hakkında en çok merak edilen soruların cevapları...

Oğuzhan Atsız Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında? Oğuzhan Atsız Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında?

Yalçın Ayaydın aslen nereli?

Yalçın Ayaydın aslen Mardinli'dir.

İpekyol Sahibi Kim Nereli Yalçın Ayaydın Serveti 2024 (4)

Yalçın Ayaydın kaç yaşında?

1960 doğumlu Ayaydın 64 yaşındadır. 

Yalçın Ayaydın hangi takımlı?

Ayaydın Beşiktaşlı'dır. Ayrıca Beşiktaş genel kurul üyesidir.

Yalçın Ayaydın evli mi?

Yalçın Ayaydın evlidir. 2 çocuk babasıdır.

İpekyol Sahibi Kim Nereli Yalçın Ayaydın Serveti 2024

Kaynak: Haber- Hatice Zeybek