İrmik tatılalarda hem doku hemde lezzet açısında en çok kullanılan içeriktir. Küçük küçük tanelerden oluşan irmik uzun süre dayanmasıyla bilinir. Uzun süre dayanabilen irmik bozulur mu? İrmiğin raf ömrü ne kadardır? Sizler için cevapladık...

İrmik bozulur mu?

Tatlıların bir çoğunda kullanılan irmik, ne kadar dayanaklı olsada her gıda gibi eninde sonunda bozulur. İrmik gıdalar arasında en uzun dayanbilen gıda olsa da belli bir süre sonra bozulmaya başlar. İrmik bozulamaya başlayınca kokusu değişir.

İrmiğin kokusu küf kokusuna benzer bir koku gibi kokmaya başladığında irmik bozulamya başlamıştır. Kokmaya başlayan irmik kesinlikle kullanılmamalıdır.

İrmiğin daha uzun süre dayanabilmesi için paketini açtıktan sonra ağzı kapalı bir şekilde kavonozada saklanmalıdır. 

İrmik Bozulur Mu Irmiğin Raf Ömrü Ne Kadardır (1)

İrmiğin raf ömrü ne kadardır?

İrmik Türk mutfağının tatlılarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Helva, sütlü tatılar ve un helvaları gibi çeşitlili tatlılarda kullanılan bir gıdadır. Tatıların vazgeçilmez bir parçası olan irmiğin raf ömrü diğer gıdalara göre oldukça uzundur.

İrmik üretim tarihinden  itibaren 18 ay boyunca raflarda saklanabilmektedir. İrmiğin uzun süre boyunca saklanabilmesi için güneş ışığından uzak serin ve kokusuz yerlerde saklanabilmektedir. 

İrmik Bozulur Mu Irmiğin Raf Ömrü Ne Kadardır (2)

İrmiğin faydaları nelerdir?

  • İrmik protein yönünden çok zengin bir besin maddesidir. Protein açısınında bu kadar zengin olduğu için bebekler için besin kaynağı olarak oldukça tercih edilmektedir.
  • İrmik glisemik indeksi oldukça düşük bir besin olduğu için şeker ve diyabet hastaları beyaz un yerine irmiği tercih ederler. İrmik beyaz una göre daha sağlıklı bir besindir.
  • İrmik beyaz una göre daha kolay sindirilmektedir.
  • İrmik protein açısından oldukça zengin olmasının yanında B ve E vitamini içermektedir.
  • İrmik  glisemik indeksi oldukça düşük  olduğu için diyet yapanların öğünlerine eklediği bir besin kayanğıdır.