Kocatürk: Iskarta üzüm firmaları üreticilerimizle alay ediyorlar Kocatürk: Iskarta üzüm firmaları üreticilerimizle alay ediyorlar

Tariş'in kuru üzüm fiyatlarını açıklaması ve hasat sezonunun başlamasıyla birlikte ıskarta üzüm piyasası da hareketlenmeye başladı. 

Sarıgöl'de bir süredir 16 TL'den alım gören ıskarta üzüm fiyatları 18 TL'ye yükseldi. İlçedeki çeşitli firmalar tarafından tek tek duyurulan yeni fiyatların önümüzdeki süreçte daha da yükselmesi bekleniyor.

Üreticiye kuru üzüm daha cazip geliyor

TARİŞ'in 1 Ağustos'ta açıkladığı kuru üzümde 100 TL taban fiyatıyla yavaş yavaş şekillenmeye başlayan üzüm piyasalarında hareketlilik başladı. Bu yıl rekoltenin düşük, Tariş ve TMO'nun kuru üzüm depolarının da boş olmasıyla ilerleyen süreçte artacağı ön görülen fiyatlar nedeniyle çiftçilere kuru üzüm, ıskarta üzüme göre daha cazip geliyor.

Iskarta üzüm fiyatlarının 16 TL'lerde seyretmesi, Sarıgöllü çiftçilerin tercihini kuru üzümden yana kullanmasına itti. Talebin az olması ve değişen piyasa şartları nedeniyle yükselişe geçen ıskarta üzüm fiyatlarının önümüzdeki süreçte daha da artacağı bekleniyor. 

Muhabir: Erdinç Alkan