Sarıgöl ve çevresinde bağcılıkta son düzlüğe girildi. 2024 sezonu üzümleri yetişti ve hasadı geldi. 1 Ağustos günü itibari ile 7 numara kuru üzüm fiyatının en az 100 TL olarak açıklanmasının ardından üzüm piyasası hareketlenmeye başlamıştı.

Açıklama sonrası üzümüne kuruluk olarak yetiştiren çiftçiler üzümlerini kesip sergi alanlarında kurutmaya başlamışlardı. Sofralık üzüm yetiştiren üreticiler ise yavaş yavaş üzümlerini seçmeye başlamıştı.

Çıkıntı ya da ıskarta olarak tabir edilen üzümlerin alım fiyatı sezon başından beri çiftçiyi memnun etmiyordu. Sarıgöl çevresinde sezona 14 TL'den giriş yapan ıskarta üzümde fiyat daha sonra sırasıyla 16 ve 18 TL'ye kadar tırmanmıştı.

Iskarta üzümü alımı yapan kaynaklardan elde ettiğimiz bilgilere göre 26 Ağustos Pazartesi günü itibari ile ıskarta üzümün fiyatının 20 TL'ye çıkacağı konuşuluyor. Bu fiyat seçi yapılan üzümler için geçerli olacak. 

Yevmiye bin liradan fazla ama işçi bulunamıyor Yevmiye bin liradan fazla ama işçi bulunamıyor

Düz keside fiyatın ne kadar olacağı ise henüz netlik kazanmış durumda değil. Fakat daha önceki fiyat belirlemelerine bakacak olursak düz kesininde 24 TL civarında olacağını söyleyebiliriz.

Muhabir: Erdinç Alkan